Υφυπουργός Παιδείας: Τι είπε για το άνοιγμα σχολείων – Τι θα γίνει με τα Πανεπιστήμια

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/01/2021 - 11:35 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 12/01/2021 - 17:18

Άνοιγμα σχολείων: Μπορεί τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία να ξεκίνησαν τη λειτουργία τους σήμερα, υπάρχουν διαφωνίες ωστόσο ακόμα για τις υπόλοιπες βαθμίδες, καθώς και για τα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ και τα . Δείτε στο ipaidia.gr τι είπε ο υφυπουργός Παιδείας.

Άνοιγμα σχολείων: Δεν κινδυνεύουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Ο κ. Άγγελος Συρίγος μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο κ. , δήλωσε ότι θα υπάρξει σήμερα αναλυτική ενημέρωση.

Ο Υφυπουργός Παιδείας άκουσε την διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, η οποία ζήτησε από τους γονείς κουβερτούλα για τα παιδιά, προκειμένου να μην κρυώσουν κατά τον σχολαστικό αερισμό των σχολικών αιθουσών. Τόνισε επίσης πώς πρέπει να αερίζονται συνεχώς οι αίθουσες, ακολουθώντας τις συστάσεις των ειδικών, συμπληρώνοντας πως είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή που αντιμετωπίζουμε.

Ο υφ. Παιδείας εστίασε στο παράδειγμα της Σουηδίας, που δεν έκλεισε τις σχολικές μονάδες σημειώνοντας πως τα δεδομένα δείχνουν ότι δεν κινδυνεύουν σημαντικά τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί.

«Βόμβα» Σύψα για το άνοιγμα σχολείων: Δεν αποκλείεται να κλείσουν ξανά τις επόμενες εβδομάδες

Άνοιγμα σχολείων: Μάθημα με κουβέρτα για μαθητές σχολείου στη Χαλάστρα

Επίδομα θέρμανσης: Τελευταία μέρα για τις αιτήσεις - Πώς θα γίνουν οι πληρωμές

ΟΑΕΔ: Μπαράζ πληρωμών - Παράταση για τα επιδόματα ανεργίας

Όσον αφορά το σενάριο επιστροφής των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στα σχολεία, ο κ. Συρίγος διευκρίνισε πως τον πρώτο λόγο τον έχει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων. Στόχος, είπε, είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο το Υπουργείο Παιδείας περιμένει τις σχετικές εισηγήσεις των επιστημόνων για το πώς θα γίνει και με τι κριτήρια.

Τέλος, ο κ. Συρίγος είπε πως θα συνεχιστεί και το επόμενο εξάμηνο η τηλεκπαίδευση στα Πανεπιστήμια.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: