«Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση με στόχο την Αειφορία στην εποχή της κλιματικής αλλαγής»

Το 8ο Συνέδριο της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. (Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 15 Μαρτίου 2020 στην Πάτρα και θα έχει θέμα: «Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση με στόχο την Αειφορία στην εποχή της κλιματικής αλλαγής».

 

Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε μια περίοδο αυξανόμενης παγκόσμιας ανησυχίας καθώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής έχουν ήδη επηρεάσει ολόκληρο τον πλανήτη καθώς όλο και πιο συχνά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ακραίες καιρικές συνθήκες και σοβαρές αρνητικές συνέπειες για τα οικοσυστήματα. Και η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση/ Εκπαίδευση για την Αειφορία μπορεί να διαδραματίσει ενεργό και σημαίνοντα ρόλο στην ανάδειξη του πλανητικού προβλήματος και να προτείνει λύσεις για την αναστροφή της κατάστασης σε συνέργεια και αλληλεπίδραση με την κοινωνία, την οικονομία, την επιστήμη, την τεχνολογία και τους θεσμούς, μέσα από ένα γόνιμο διάλογο όλων των παραγόντων της εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας.

Στο Συνέδριο, το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα των Σχολών Θετικών και Ανθρωπιστικών – Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ αναμένεται να τεθεί και υπο την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ, καλούνται να συμμετέχουν με εργασίες, εργαστήρια, στρογγυλά τραπέζια, forum συζήτησης και εκθέσεις, εκπαιδευτικοί Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, διδάσκοντες και ερευνητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, υποψήφιοι διδάκτορες, ερευνητές Ερευνητικών Ιδρυμάτων, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και εκπρόσωποι κυβερνητικών και μη κυβερνητικών φορέων.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής εργασιών προς αξιολόγηση από την Επιστημονική Επιτροπή, ορίζεται η Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020.
Περισσότερες πληροφορίες και τις ανακοινώσεις για το 8ο Συνέδριο, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του και στη διεύθυνση https://dspeekpe.wixsite.com/8osynedriopeekpe

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !