«Η ομαλότητα και η κανονικότητα δεν μπορεί να επανέλθει χωρίς μόνιμους διορισμούς»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/10/2019 - 15:31 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η Π.Ε.Α.Δ. ως ο αναγνωρισμένος εκπρόσωπος των αναπληρωτών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καλεί το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών στα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης! Αναφερόμαστε και στην καθυστέρηση έναρξης ΖΕΠ, ΔΥΕΠ, ΜΝΑΕ.

 

ΠΕΑΔ

Βρισκόμαστε στο τέλος Οκτωβρίου κι όμως, πολλά ακόμα κενά εξακολουθούν να παραμένουν τόσο σε σχολεία της περιφέρειας, όσο και σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αττική[1]! Σε 1.800 υπολογίζονται συνολικά σύμφωνα με στοιχεία των αιρετών στο ΚΥΣΔΕ!

Εκατοντάδες ώρες σε Γυμνάσια και Λύκεια σ’όλη τη χώρα εξακολουθούν να χάνονται από την αρχή του σχολικού έτους και μάλιστα στα υψηλών απαιτήσεων μαθήματα προσανατολισμού σε πολλά Λύκεια!

Οι πρόσφατες δηλώσεις της Υφυπουργού ότι σε δέκα μέρες περίπου θα έχουν καλυφθεί τα κενά αυτά, δηλαδή το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, δεν καθησυχάζουν καθόσον θα έχουν «χαθεί» πολύτιμες διδακτικές ώρες οι οποίες για ένα Λύκειο είναι αναντικατάστατες, ιδίως μετά την αύξηση της εξεταστέας ύλης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που φοιτούν στα δημόσια Γυμνάσια και Λύκεια πρέπει να έχουν τις ίδιες δυνατότητες φοίτησης!

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί! Η ομαλότητα και η κανονικότητα δεν μπορεί να επανέλθει χωρίς μόνιμους ! Μετά την ολοκλήρωση των 4.500 διορισμών στην Ειδική Αγωγή, οι οποίοι ήδη έχουν καθυστερήσει, πρέπει να εκκινήσει η ίδια διαδικασία και για τη Γενική Αγωγή!

Η Πολιτεία στα πλαίσια της συνέχειας του Κράτους να εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις, να τις εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2020 και να υλοποιήσει τους διορισμούς ξεκινώντας από τους 10.500 κατ’ελάχιστον!

 

 

[1] «Ελλείψεις καθηγητών σε μαθήματα γενικής παιδείας αλλά και προσανατολισμού παραμένουν, παρά τις αντίθετες εξαγγελίες και βεβαιώσεις του Υπουργείου για πλήρωση των κενών. Σε πλήθος σχολείων στο σύνολο της χώρας αλλά και ειδικότερα σε ολόκληρη την Αθήνα (σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν στην Α΄ Αθηνών και στην Δυτική Αθήνα με κενά που ανέρχονται στις 1.700 διδακτικές ώρες)» καταγγέλλει το 15μελές του 1ου Πειραματικού Λυκείου Αθηνών.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: