Παρέμβαση της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. για άμεσο συντονισμό του Κλάδου μας.

Η δικομματική κυβέρνηση, που συνεχίζει να εκτελεί πιστά τις επιταγές της Τρόικα, έχει βάλει στόχο να πλήξει όλα ανεξαιρέτως τα δημόσια κοινωνικά αγαθά:

Δημόσια Εκπαίδευση

  • Κατήργησε ειδικότητες των Τεχνικών Λυκείων και έστειλε στη διαθεσιμότητα, δηλαδή στην απόλυση 2.000 καθηγητές.
  • Καταργεί μαθήματα και ειδικότητες από το ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου (Μουσική, Εικαστικά, Τεχνολογία).
  • Θα πραγματοποιήσει μετατάξεις και υποχρεωτικές μετακινήσεις συνάδελφων που προφανώς σε κάποιους θα ανατρέψει τον προσωπικό-οικογενειακό τους προγραμματισμό.
  • Συγχωνεύουν και καταργούν σχολικές μονάδες χωρίς σχέδιο, υπηρετώντας μονάχα τη λογική των αριθμών.
  • Το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να οργανώσει καν τα στοιχειώδη, όπως να ανακοινώσει τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και να δημοσιοποιήσει την εγκύκλιο των αναπληρωτών.
  • Πάρα πολλά θέματα, απλά και σύνθετα, δεν αντιμετωπίζονται θετικά από την ηγεσία του Υπουργείου, όπως η εφαρμογή της συνυπηρέτησης, η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, το επίδομα θέσης των αναπληρωτών που εκτελούν χρέη προϊσταμένου, η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων στον κλάδο μας και άλλα πολλά.

Δημόσια Ενημέρωση

  • Έκλεισε τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση εξυπηρετώντας τα ιδιωτικά συμφέροντα των μεγαλοεκδοτών και μεγαλοεπιχειρηματιών που την στηρίζουν. Μέσα σε μια νύχτα 2.500 και παραπάνω εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλειά.

Δημόσια Υγεία

  • Συγχωνεύονται νοσοκομεία και υπηρεσίες που αφορούν την εξυπηρέτηση των πολιτών και μπαίνουν σε κινητικότητα 1.618 υπάλληλοι.
  • Ενώ όλοι οι εργαζόμενοι πληρώνουμε τους φόρους, δεν έχουμε τη στοιχειώδη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Συνεχώς η Δημόσια Υγεία συρρικνώνεται και παράλληλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία καρπώνονται την απουσία της Πολιτείας.

Είναι δεδομένο και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά πως η Δημόσια Εκπαίδευση συρρικνώνεται επικίνδυνα, πως οι απολύσεις έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν , πως η εργασιακή ανασφάλεια θα αυξάνεται και το μόνο που απομένει είναι το φιλότιμο των εκπαιδευτικών.

Ως εδώ όμως !!! Πρέπει να ορθώσουμε συνεχές και παρατεταμένο ανάστημα ενάντια στις επιλογές του ξεπουλήματος των πάντων , της ανεργίας, των απολύσεων , ενάντια στις επιλογές που καταλήγουν σε διέξοδο αλλά σε διαρκή κατήφορο που έχει οδηγήσει στη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.

Επειδή, λοιπόν, η ΔΟΕ κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, καθώς έχει περάσει ενάμισης μήνας και δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συγκροτήσουν το διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να συντονίζει και να παίρνει θέση στα σοβαρά ζητήματα του Κλάδου, ως ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε., προτείνουμε :

ü Άμεση συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΔΟΕ. Να αναλάβουν όλες οι παρατάξεις τις ευθύνες που τους αναλογούν και ιδίως η «κυβερνητική πλειοψηφία» των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ-ΔΗ.ΣΥ, οι οποίες ενώ στο συνέδριο της ΔΟΕ συμμαχούσαν συνεχώς στις ψηφοφορίες (θα του ζήλευαν ακόμη και ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο με την απόλυτη σύμπνοια που υπήρχε ανάμεσά τους), τώρα κάνουν πως δεν γνωρίζονται!!!

ü Από τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου να γίνουν έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων με θέμα την κατάσταση στη Δημόσια Εκπαίδευση και τη διαμόρφωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων που θα έχουν σχέδιο και στόχο. Συνεννόηση με την ΟΛΜΕ για τη δημιουργία πανεκπαιδευτικού μετώπου και πίεση προς την ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για πανεργατικό ξεσηκωμό.

ü Έπειτα από τις Συνελεύσεις, έκτακτη ολομέλεια Προέδρων για να μεταφερθούν οι προτάσεις και το κλίμα των γενικών συνελεύσεων, ώστε να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για την πορεία του Κλάδου με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Κάποιοι δεν κατανοούν πως εκπροσωπούν έναν ολόκληρο Κλάδο που τη δεδομένη χρονική στιγμή νιώθει τρομερή ανασφάλεια από τις πολιτικές της κυβέρνησης, κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν πως δεν είναι εκπρόσωποι κομμάτων, αλλά εκπρόσωποι συναδέλφων.

Ήρθε η ώρα να τους ξεπεράσουμε και να τους πιέσουμε να ενεργοποιηθούν και να δράσουν με απώτερο σκοπό τη σθεναρή υπεράσπιση των συμφερόντων του Κλάδου μας.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

ΕΝΟΤΗΤΑΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ