Η έγγραφη απάντηση Φίλη το 2016 για το ποσοστό μεταπτυχιακών στην ειδική αγωγή από ελληνικά πανεπιστήμια

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/01/2019 - 13:05 | Author: Newsroom Ipaidia

"ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΟΥ ΦΙΛΗ ΤΟ 2016 ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Α.Ε. ΠΟΥ ΑΠΟΝΕΜΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ"

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με βάση την επίσημη απάντηση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου υπενθυμίζει την επίσημη απάντηση του απερχόμενου Υπουργού Παιδείας κου Φίλη που δόθηκε σε αναφορά του Βουλευτή κου Κωσταντινόπουλου στις 25-02-2016 στο Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου σε σχέση με την αριθμητική αποτύπωση της πραγματικότητας για το θέμα αυτό:

Μόνο 4,22% των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στην Ε.Α.Ε. από το 2015 προέρχονται από δημόσια Πανεπιστήμια της Ελλάδας και μάλιστα χαρακτηρίζεται από τον κο Φίλη ως το έτος με τους περισσότερους νέους τίτλους σπουδών στην Ε.Α.Ε.

Κλείνοντας ασφαλώς και το Υπουργείο Παιδείας κάνει προσπάθειες το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων για την ύπαρξη περισσότερων δωρεάν μεταπτυχιακών προγραμμάτων από τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια όπως αυτό θεωρούμε ότι δεν αλλάζει κατά πολύ τα αριθμητικά δεδομένα του εγγράφου που παρατίθεται.

Είναι δικαιολογημένη η απαξίωση από ορισμένους των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών;

Μία τέτοια θέση αποτελεί έναν απαράδεκτο λαϊκισμό. Το σύνολο σχεδόν των μεταπτυχιακών τίτλων παρέχονται από τα δημόσια πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας μας και είναι εξίσου έγκυρα με τα αντίστοιχα πτυχία. Η απαξίωσή τους συμπλέει με την προσπάθεια πολιτικών κομμάτων τα οποία θέλουν να ιδιωτικοποιηθεί το σύνολο των εκπαιδευτικών δομών. Όσο για την «αγορά» τέτοιων τίτλων από Πανεπιστήμια του εξωτερικού, καλό είναι να υπάρξουν επώνυμες καταγγελίες ώστε να διερευνηθούν.

 

Loading...


  • europalso   ideascentral