"Η ΔΑΚΕ Καθηγητών της Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής υπερασπίζεται την ψήφο των συναδέλφων"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/10/2019 - 18:32 | Author: Newsroom Ipaidia

Για δεύτερη συνεχή χρονιά όλες οι παρατάξεις της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής πλην ΔΑΚΕ (ΕΑΠ, ΑΣΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ) αρνούνται να εφαρμοστεί το καταστατικό του Σωματείου και να συγκροτηθεί Προεδρείο.

Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. Ε΄ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Οι παρατάξεις αυτές με διάφορους τακτικισμούς, προφάσεις και δικαιολογίες ακυρώνουν την οποιαδήποτε προσπάθεια. Ο ισχυρισμός ότι το Δ.Σ. μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς Προεδρείο είναι ανυπόστατος και υπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες με φόντο τις εκλογές για το συνέδριο της ΟΛΜΕ. Είναι τουλάχιστον γραφικό να ακούμε τοποθετήσεις του τύπου «ψηφίστε εσείς, για να ψηφίσουμε και εμείς» ή «να θυμηθούμε τι έγινε πριν από 10-15 χρόνια». Η ΔΑΚΕ, συνεπής στις τοποθετήσεις της και τιμώντας την πλειοψηφία των συναδέλφων που προσήλθαν στις εκλογές και την ανέδειξαν σε πρώτη δύναμη, δήλωσε ότι δεν θα νομιμοποιήσει με τη συμμετοχή της και την υπογραφή της τη συνέχεια αυτής της απαράδεκτης κατάστασης, που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο Σωματείο.

 

Σύμφωνα με τον ισχύοντα συνδικαλιστικό νόμο 1264 του 1982 δεν προβλέπεται πουθενά η μη συγκρότηση σε Προεδρείο. Οι παρατάξεις της ΕΛΜΕ (πλην ΔΑΚΕ) επικαλούνται το καταστατικό, παρερμηνεύοντάς το και συγχρόνως αρνούμενες να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα με σαφήνεια από το ίδιο αυτό καταστατικό που επικαλούνται! Χαρακτηριστική είναι η φράση σε ανακοίνωση της ΕΑΠ «ουδέποτε ενεργοποιήθηκε αυτό το καθεστώς», που αναφέρεται στο άρθρο 14 του καταστατικού.

 

Με ανακοινώσεις τους ΕΑΠ και ΑΣΕ διαστρεβλώνουν συστηματικά την αλήθεια και τα γεγονότα, όπως ότι η ΔΑΚΕ δεν ενδιαφέρεται για τους ωρομίσθιους! οι ίδιοι βέβαια οι ωρομίσθιοι γνωρίζουν ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

 

Αδιαφορούν για το γεγονός ότι η ΔΑΚΕ είναι η πρώτη δύναμη και η θέση του προέδρου στο αναλογικό – αντιπροσωπευτικό Προεδρείο της ανήκει. Διαφορετικά ακυρώνεται η ψήφος των συναδέλφων. Σκεφτείτε να ήταν η ΕΑΠ πρώτη δύναμη και να δημιουργούσε πρόβλημα συγκρότησης η ΔΑΚΕ. Φαντάζεστε τι σάλο θα είχε δημιουργήσει;

 

Αποσιωπάται το γεγονός ότι τα βιβλιάρια της ΕΛΜΕ βρίσκονται στο όνομα του προ δεκαετίας προέδρου και ότι η αλλαγή θα έπρεπε να είχε γίνει από 3 Μαρτίου 2009 (!) οπότε και έγινε η ανασυγκρότηση του Προεδρείου λόγω της αποχώρησής του.

 

Ωστόσο, στις συνεδριάσεις αρνούνται πεισματικά να ολοκληρωθεί η διαδικασία συγκρότησης του Προεδρείου. Μάλιστα, ένα μέλος της ΕΑΠ έχει προχωρήσει και σε προσωπικές ύβρεις. Εμείς θεωρούμε ότι πρόεδρος έχει εκλεγεί, καθώς, όταν δύο υποψήφιοι ισοψηφούν, πρόεδρος εκλέγεται αυτός που ανήκει στην ισχυρότερη δύναμη, όπως συμβαίνει στην ΟΛΜΕ και σε όλες τις άλλες ΕΛΜΕ, που έχουν συγκροτήσει Προεδρείο πλην Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη ψηφοφορία η ΑΣΕ ψήφισε τον υποψήφιο της ΔΑΚΕ στα πλαίσια του αναλογικού – αντιπροσωπευτικού Προεδρείου για να ακολουθήσουν οι καταγγελίες (!) της ΕΑΠ ότι η ΑΣΕ συμπράττει με την επάρατη Δεξιά και την ΑΣΕ να υποχωρεί στη δεύτερη ψηφοφορία φοβούμενη την… ΕΑΠ, που εκπροσωπεί σε πολιτικό επίπεδο την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, δηλαδή περίπου το 1% του ελληνικού λαού!

 

Το πρόβλημα των υπολοίπων παρατάξεων είναι το γεγονός ότι: η ΔΑΚΕ επί τρία συνεχή χρόνια αναδεικνύεται πρώτη δύναμη για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΛΜΕ. Αυτό δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν και προτιμούν να μη λειτουργεί το Σωματείο αντί να είναι πρόεδρος προερχόμενος από τη ΔΑΚΕ. Η ΔΑΚΕ, όμως, αισθάνεται το χρέος που έχει αναλάβει, ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα και το καταστατικό και να ικανοποιηθεί η επιθυμία των συναδέλφων, όπως αυτή εκφράστηκε με την ψήφο τους.

 

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: