Γονείς: Πολυάριθμα τμήματα δεν ανταποκρίνονται στους κανόνες που το ίδιο το κράτος έχει θέσει

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/09/2020 - 09:27 | Author: Newsroom Ipaidia

Το Υπουργείο Παιδείας εν μέσω πανδημίας και μη ολοκληρωμένης προσέγγισης στα προβλήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση, περιορίστηκε στην λήψη ενός και μοναδικού μέτρου προστασίας των ανθρώπινων ζωών των παιδιών μας και των οικογενειών μας, στην υποχρεωτική χρήση μάσκας, παρά το γεγονός ότι είχε όλο τον χρόνο μπροστά του ώστε να οργανώσει και να σχεδιάσει την φετινή σχολική χρονιά με ασφάλεια τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Συλλόγου Γονέων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

Πολυάριθμα τμήματα, τα οποία ξεπερνούν τους 27 μαθητές σε αίθουσες που δεν ανταποκρίνονται στους κανόνες που το ίδιο το κράτος έχει θέσει για την τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων, μαζί με τα συσσωρευμένα χρόνια προβλήματα εγκατάλειψης, από κρατικές υπηρεσίες και Δήμο Πειραιά, που αντιμετωπίζει το κτήριο της Ιωνιδείου, προκάλεσαν την κινητοποίηση των μαθητών.

 

Τα αιτήματα της σημερινής αποχής-κατάληψης:

  • Κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών σε Γυμνάσιο – Λύκειο. (δέκα εκπαιδευτικά κενά).
  • Μείωση των μαθητών ανά τάξη  (έως 15 μαθητές ανά τμήμα) και παρακολούθηση μαθημάτων με την μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για όσους μαθητές βρίσκονται στο σπίτι.
  • Σχολαστική καθαριότητα και συνεχείς απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του σχολείου (και στα εργαστήρια φυσικής – χημείας, γυμναστήριο).
  • Διενέργεια Τεστ Covid-19 στους καθηγητές που έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.
  • Κανονική λειτουργία του σχολικού κυλικείου τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα. (Στην Ιωνίδειο το κυλικείο είναι κλειστό).

 

Γνωρίζουμε όλοι, πως η θέση των μαθητών είναι στις αίθουσες και στα μαθήματα, όμως όταν βρίσκεται σε κίνδυνο η υγεία τους και η υγεία των οικογενειών τους, λόγω των ελλειμματικών μέτρων και του ελλειμματικού πλαισίου λειτουργίας των σχολείων αναφορικά με την πανδημία του COVID-19, δεν γίνεται να μένουν αδρανείς.

Αντιλαμβανόμαστε ότι ευθύνη των διοικητικών υπεύθυνων ενός σχολείου είναι να λειτουργεί και να μένει ανοικτό. Το λιγότερο όμως το οποίο θα μπορούσε να συμβεί σήμερα, θα ήταν να υπάρξει μία  διαφορετική προσέγγιση των μαθητών με σύμμαχο τη λογική, την ηρεμία και την χρήση του διαλόγου.

Όμως πρακτικές, όπως η χρήση σιδηροκόφτη, η ακύρωση σύννομου αιτήματος των δεκαπενταμελών να ανέβουν στις αίθουσες προκειμένου να πάρουν απόφαση, ή η απειλή θα φωνάξω την αστυνομία, κρίνονται όχι μόνο παιδαγωγικά ανορθόδοξες και ανορθολογικές, αλλά έρχονται και σε αντίθεση με τη δημοκρατική παράδοση λειτουργίας της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας της Ιωνιδείου, ενός ιστορικού σχολείου που έχει κάνει τους δικούς του αγώνες για Δημοκρατία ακόμη και μέσα στις πιο άγριες μέρες αυταρχισμού που έχει ζήσει στην Ιστορία της, η χώρα.

 

Τα Δ.Σ των Συλλόγων Γονέων Γυμνασίου & Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, συντασσόμαστε και στηρίζουμε σύσσωμα τα δίκαια αιτήματά τους και καλούμε τα συλλογικά όργανα των μαθητών του σχολείου μας μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να πάρουν τις συλλογικές τους αποφάσεις, τις οποίες και θα στηρίξουμε.

 

Τέλος, σας καλούμε όλους στο Παμπειραϊκό Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στις 23/09/2020 στην Πλ. Κοραή στις 13.00, που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Πειραιά.

 

Με εκτίμηση,

Δ.Σ Συλλόγου  Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Προτύπου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

Δ.Σ Συλλόγου  Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Προτύπου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

 

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: