Οι μαθητές του στο Β ΄τετράμηνο αν τελικά δεν προλάβουν να δώσουν αυτό το τετράμηνο διά ζώσης θα δώσουν διπλά διαγωνίσματα .

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, «εάν για λόγους αντικειμενικούς, δεν καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθεί στο πρώτο τετράμηνο η ωριαία γραπτή δοκιμασία , αυτή μεταφέρεται στο δεύτερο τετράμηνο». Η βαθμολογία των μαθητών θα εξαχθεί από την απόδοσή τους στην τάξη και από τα τεστ που είχαν δώσει στις φυσικές τους τάξεις.

Τι θα γίνει με τη βαθμολογία της

Δεν θα προσμετράται η επίδοση του μαθητή της Α΄Λυκείου για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια είπε κατηγορηματικά σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών της Α’ Λυκείου θα λαμβάνονται υπόψιν αφού προηγηθεί η αξιολόγηση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών το ξεκαθάρισε η υπουργός καθώς πολλοί γονείς και μαθητές ρωτούσαν λόγου του ότι εφέτος ξεκινά για την Α’ Λυκείου η εφαρμογή της στις προαγωγικές εξετάσεις.

Η κ. Κεραμέως είπε ότι «υπάρχει στις ευρύτερες προθέσεις μας κάποια στιγμή να μην αποτελούν οι , ως η αποτύπωση μιας στιγμής και να υπολογίζεται ευρύτερα η η πορεία του μαθητή. Ωστόσο αυτό δεν έχει ακόμη ψηφιστεί. Θεωρούμε πολύ σημαντικό να προηγηθεί η επιμόρφωση και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και τότε θα το δούμε».