Γυμνάσιο: Ποιοί θα δώσουν διπλά διαγωνίσματα το Β’ τετράμηνο

Γυμνάσιο: Ποιοί θα δώσουν διπλά διαγωνίσματα το Β’ τετράμηνο

Οι μαθητές του γυμνασίου στο Β ΄τετράμηνο αν τελικά δεν προλάβουν να δώσουν αυτό το τετράμηνο διά ζώσης εξετάσεις θα δώσουν διπλά διαγωνίσματα .

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, «εάν για λόγους αντικειμενικούς, δεν καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθεί στο πρώτο τετράμηνο η ωριαία γραπτή δοκιμασία , αυτή μεταφέρεται στο δεύτερο τετράμηνο». Η βαθμολογία των μαθητών θα εξαχθεί από την απόδοσή τους στην τάξη και από τα τεστ που είχαν δώσει στις φυσικές τους τάξεις.

Τι θα γίνει με τη βαθμολογία της Α΄Λυκείου

Δεν θα προσμετράται η επίδοση του μαθητή της Α΄Λυκείου για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια είπε κατηγορηματικά σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών της Α’ Λυκείου θα λαμβάνονται υπόψιν αφού προηγηθεί η αξιολόγηση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών το ξεκαθάρισε η υπουργός καθώς πολλοί γονείς και μαθητές ρωτούσαν λόγου του ότι εφέτος ξεκινά για την Α’ Λυκείου η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις.

Η κ. Κεραμέως είπε ότι «υπάρχει στις ευρύτερες προθέσεις μας κάποια στιγμή να μην αποτελούν οι Πανελλαδικές, ως η αποτύπωση μιας στιγμής και να υπολογίζεται ευρύτερα η η πορεία του μαθητή. Ωστόσο αυτό δεν έχει ακόμη ψηφιστεί. Θεωρούμε πολύ σημαντικό να προηγηθεί η επιμόρφωση και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και τότε θα το δούμε».

Πανελλήνιες 2021 – ΔΑΠ για νέο νομοσχέδιο: Δικαίωση για τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών

Πανελλήνιες 2021: Τι αλλάζει για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Πανελλήνιες 2021 – «αιώνιοι φοιτητές»: Το πρόβλημα και η λύση

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !