: Όπως δείχνουν τα νέα δεδομένα, μετά από τη , η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται ότι  θα κυριαρχήσει και στη χώρα μας .

Έτσι, όλο και πιο δύσκολα φαίνεται πως είναι τα πράγματα και για τα σχολεία καθώς γονείς και εκπαιδευτικοί αγωνιούν για τα κρούσματα.

Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε μετά το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Παράλληλα, εξετάζονται μέτρα και για τα σχολεία, τα οποία θα ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, εκτός απροόπτου.

Αν και ακόμα οι ειδικοί δεν έχουν εισηγηθεί μέτρα για τα σχολεία, παρά το γεγονός πως η διασπορά του κορονοϊού είναι ιδιαίτερα υψηλή στις νεαρές ηλικίες, ωστόσο φαίνεται πως στο «τραπέζι» θα βρεθούν νέες παρεμβάσεις προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση στις σχολικές αίθουσες.

Τα μέτρα που εξετάζονται για τα

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί εξετάζουν την κατάργηση όλων των που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα.

Οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας θεωρούν ότι είναι ο μόνος τρόπος να μην υπάρχει συνωστισμός μαθητών μέσα σε λεωφορεία ή άλλες δραστηριότητες που γίνονται στις εκδρομές.

Ταυτόχρονα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιστήμονες του υπουργείου Υγείας ζητούν από την κυβέρνηση να υπάρξουν αλλαγές στα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολικών μονάδων, ώστε ένα σχολείο ή ένα τμήμα να κλείνουν νωρίτερα από τις ρυθμίσεις που υπάρχουν σήμερα, καταργώντας έτσι το 50+1%.

Οι ειδικοί της επιτροπής αναμένεται να εισηγηθούν για το νέο έτος να κλείνει ένα τμήμα, εάν εντοπισθούν κρούσματα σε πολύ μικρότερο αριθμό μαθητών από ότι σήμερα.