"Για τη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου –που δεν έγινε τελικά- και τη λειτουργία του ΔΣ"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/05/2018 - 10:31 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Για τη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου –που δεν έγινε τελικά!- και τη λειτουργία του ΔΣ – Την Πέμπτη 26/4 ήταν προγραμματισμένη η ΓΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου στα πλαίσια προετοιμασίας του κλάδου και οργάνωσής του μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις. Πιο συγκεκριμένα θα έπρεπε να συζητηθούν και να παρθούν αποφάσεις για:

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ηρακλείου

· Τη συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση για την εργατική Πρωτομαγιά

· Την καταδίκη της πολεμικής επέμβασης στη Συρία και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή.

· Την κατάργηση της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης στα χνάρια του ν. 3848/2010 που δρομολογείται σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης ως και τη σχολική μονάδα και την καταδίκη του νέου σχεδίου νόμου δήθεν για την «αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της εκπαίδευσης».

· Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για το μόνιμο διορισμό όλων των συναδέλφων αναπληρωτών χωρίς περιορισμούς και κριτήρια.

Απέναντι σε όλα αυτά ποιος είναι ο ρόλος των παρατάξεων που πλειοψηφούν: Εκπαιδευτική Προοπτική, Εκπαιδευτικοί Μπροστά αλλά και των άλλων παρατάξεων του παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού: ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ;

Ακόμη και η δική τους παρουσία στη ΓΣ ήταν μόνο αντιπροσωπευτική: μόλις έξι άτομα από όλες αυτές τις παρατάξεις, αφού στόχος τους είναι ακριβώς να μην υπάρχει απαρτία!

Καμία ενέργεια να οργανώσουν τον κλάδο, καμία προσπάθεια να κινητοποιήσουν τους συναδέλφους, φροντίζοντας η ΓΣ να είναι άμαζη και έτσι να ακυρώνεται.

Όπως αναβάλλουν ΔΣ χωρίς καμία αιτιολογία, έτσι φροντίζουν να μην καταδικάζεται το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Τι περίμεναν; Να πάρουν απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση για την εργατική Πρωτομαγιά στο ΔΣ της Δευτέρας, δηλαδή λίγες ώρες πριν, αφήνοντας τον κλάδο τελικά ανοργάνωτο και ανενημέρωτο.

Είναι φανερό ότι με κάθε τρόπο θέλουν να κρατήσουν τον κλάδο υποταγμένο, να μην κινητοποιείται και να μην αντιδρά στη λαίλαπα των μέτρων, εξυπηρετώντας τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων.

Για το λόγο ακριβώς αυτόν δεν στήριξαν ψήφισμα καταγγελίας απόλυσης συνδικαλίστριας της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Δεν τόλμησαν να καταδικάσουν την τραμπούκικη και προκλητική στάση του εργοδότη της που θέλησε με τον τρόπο αυτό να «ξεμπερδέψει» με κάποιον που είχε το "θράσος" να διεκδικήσει την τήρηση του νόμιμου ωραρίου, την καταβολή των υπερωριών και την καταβολή επιδομάτων με τελευταίο αυτό του δώρου Πάσχα. Είναι ξεκάθαρο με ποιον πορεύονται. Με το ΕΚΗ για την Πρωτομαγιά. Με τον εργοδότη που θέλει τους εργαζόμενους υποταγμένους. Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με τα άλλα αστικά κόμματα που ξεκληρίζουν δικαιώματα για την κερδοφορία του κεφαλαίου, δίνουν αέρα στα πανιά της εργοδοσίας με το ξεκλήρισμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά και με την συνεχιζόμενη καταστολή των κινητοποιήσεων και συλλήψεις συνδικαλιστών.

Και επειδή βέβαια ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό καταψήφισαν καταγγελία τιμωρίας –από τη μονάδα του- συναδέλφου που υπηρετεί τη θητεία του, επειδή τόλμησε να μιλήσει σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο! Τόλμησε αυτό που όχι μόνο δεν κάνουν οι ίδιοι αλλά προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρύψουν: ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Εκπ. Προοπτικής και πρόεδρος της ΕΛΜΕ προσπάθησε μάταια να υπεραμυνθεί της κυβέρνησης που μετατρέπει τη χώρα σε ένα τεράστιο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο την ίδια στιγμή που επιθεωρεί μονάσες με τη συνοδεία φασιστών της Χρυσής Αυγής.

Με την πάλη μας ανατρέπουμε την πολιτική τους.

Είναι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Γιατί όσο πιστεύουμε ότι το ΔΣ θα λύσει τα προβλήματα, ότι δηλαδή οι λύσεις θα έρθουν άνωθεν, αυτοί θα βρίσκουν και θα περνούν μέτρα σε βάρος μας! Μόνο με τη συμμετοχή μας στο σωματείο ανατρέπουμε όλον αυτόν τον ξεπουλημένο παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό, την αντιλαϊκή πολιτική που στηρίζει.

Οργανώνουμε την πάλη μας σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, με τους φτωχούς αγρότες και τους απασχολούμενους, με τους μαθητές και τους γονείς τους. Δίνουμε δυναμική απάντηση μέσα από την οργάνωσή μας στο σωματείο μας.

Όλοι στην Παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας στις 13 Μαΐου

Loading...
  • ideascentral

    europalso