Για τα εγκαίνια του 7ου Δημοτικού Σχ.Γέρακα και την παρουσία  του επιτρόπου Οικονομικών της Ε.Ε

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/03/2017 - 17:25 | Author: Newsroom

alt

Παλλήνη: 29-11-2016 Προς όλους

Αριθμ.Πρωτ.: 105 τους συναδέλφους μας

Για τα εγκαίνια του 7ου Δημοτικού Σχ.Γέρακα και την παρουσία

του επιτρόπου Οικονομικών της Ε.Ε

Ο επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε.

Πιέρ Μοσκοβισί, φτάνει στην Αθήναστις 27/11 για διήμερη επίσκεψη. Σκοπός τουνα εξασφαλίσει ότι θα κλείσει η συμφωνία για τη Β΄ αξιο-λόγηση που θα φέρει νέα βάρβαρα,αντιλαϊκά μέτρα που θα προστεθούν στα προηγούμενατων 3 μνημονίωνπου έχουν ψηφίσει όλα τα κόμματα της αστικής διαχείρισης.

Τεράστια πρόκληση για γονείς,εκπαιδευτικούς, μαθητές, για όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα αποτελεί το γεγονός ότι στο πρόγραμμα της επίσκεψης του η κυβέρνησηΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει συμπεριλάβει και τα εγκαίνια του διδακτηρίου του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα.

Αποτελεί εμπαιγμόο εκπρόσωπος των δανειστών, το πολιτικό προσωπικότων ευρωπαϊκών μονοπωλίων και της διακρατικής ιμπεριαλιστικής ένωσής τους νακαλείται να εγκαινιάσει ένα σχολείο. Ένα σχολείο που κατασκεύαστηκε μέσω Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα (ΣΔΙΤ)

Αυτοί που έκλεισαν τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) που κατάργησαν και συγχώνευσαν πάνω από 2500 σχολεία, αύξησαν τους μαθητές σε 27 και 30 ανά τμήμα, κόβουν χιλιάδες ώρες διδασκαλίας και αφήνουν χιλιάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών.Αυτοί, προηγούμενες και σημερινή κυβέρνηση,που εφαρμόζουν την πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ στην παιδεία, που καταδικάζουν χιλιάδες μαθητές να κάνουνχρόνια τώρα μάθημα σε κοντέινερς, χωρίς προαύλια και υποδομές δείχνουν ξεκάθαρα πώς αντιμετωπίζουν την Παιδεία και στο θέμα της σχολικής στέγης .

Σα μια τεράστια μπίζνα, ένα πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο ένα ακόμη βήμα στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Με το 90% της επένδυσης από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία οι μεγαλοκεφαλαιούχοι ανάδοχοι –επενδυτές αναλαμβάνουν για 25 χρόνια με δαπάνη του Δημοσίoυ μετά την παράδοση του σχολείου την συντήρηση,φύλαξη και εκμετάλλευσητων σχολείων βάζοντας τους δικούς τους όρους για το ποιος, πότε, και πώς θα τα χρησιμοποιεί.

Καλούμε εκπαιδευτικούς,γονείς και μαθητές να αντιδράσουμε δυναμικά απέναντι σε αυτή την πρόκληση

ΟΛΟΙ έξω από το σχολείο (Αισώπου 11Β, Γέρακας),

την Τρίτη 29 Νοέμβρη στις 13.30 να φωνάξουμε

Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Σάββας Σεχίδης Άγγελος Πούλος

Loading...


  • europalso   ideascentral