Φορολογική Συνείδηση Η ύλη και τα sos του νέου μαθήματος

Φορολογική Συνείδηση Η ύλη και τα sos του νέου μαθήματος

Φορολογική Συνείδηση Η ύλη και τα sos του νέου μαθήματος

Γράφει η Ρούλα Παπαδοπούλου

Αποκλειστική είδηση! Η ύλη του νέου μαθήματος φορολογικής συνείδησης:

1) Η διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν, με έμφαση στις επενδύσεις στο χρηματιστήριο, στα δομημένα ομόλογα και στο κούρεμα των ομολόγων του δημοσίου.

2) Οι μίζες στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κράτους.

3) Έλληνες πολιτικοί που πήγαν φυλακή και άλλοι που… δεν πήγαν ποτέ: η νομοθεσία για την ασυλία βουλευτών.

4) Ο σεβασμός της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας προς τη δικαστική εξουσία: το παράδειγμα των δύο δικαστικών αποφάσεων για τις συντάξεις και για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.

5) Το σύνταγμα στη ζωή μας: νόμοι που ψηφίστηκαν, κι ας ήταν αντισυνταγματικοί. Το παράδειγμα της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος για τη μη πληρωμή του ΕΕΤΗΔΕ.

6) Η ανταποδοτικότητα του ελληνικού φορολογικού συστήματος: η δωρεάν παιδεία, η δωρεάν υγεία και οι δωρεάν δρόμοι, χωρίς διόδια, που απολαμβάνουν οι πολίτες.

Θα γίνουν και σεμινάρια επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Στα σεμινάρια, θα διδάξουν υψηλόβαθμα στελέχη γνωστής γερμανικής εταιρείας, στο πλαίσιο της συμβιβαστικής συμφωνίας της με το ελληνικό δημόσιο, από την οποία προβλέπονται προγράμματα εκπαίδευσης για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία προσφέρθηκε να οργανώσει και δωρεάν εκπαιδευτικές εκδρομές σχολείων στα γραφεία της. Τέλος, ειδικά για τα ΕΠΑΛ, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να θεσμοθετηθεί και να οργανωθεί πρακτική άσκηση των μαθητών στα γραφεία ορισμένων πολιτικών κομμάτων.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !