Επέκταση της τηλεκπαίδευσης για την επιμόρφωση αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού και ναυτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/05/2020 - 20:38 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Mε σπουδαστές της Aκαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Χίου, συνομίλησε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, που χρησιμοποιείται σε όλες τις ναυτικές ακαδημίες της χώρας.

Ο υπουργός, αφού ευχαρίστησε τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες για την υπομονή και την επιμονή τους, αναφέρθηκε στο θέμα της τηλεκπαίδευσης στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού:

"Θεσμοθετήσαμε και καθιερώσαμε για πρώτη φορά την τηλεκπαίδευση στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού με την ενεργό συμμετοχή του Ιδρύματος Ευγενίδου, και της Microsoft. Με αυτό το τρόπο καταφέραμε και διασφαλίσαμε την ομαλή ολοκλήρωση του εξαμήνου, που ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος, μαζί με τα επαγγελματικά δικαιώματα των τελειόφοιτων".

"Αυτή τη στιγμή στη πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης μετέχουν 5.313 σπουδαστές και σπουδάστριες και 277 καθηγητές. Για εμάς ήταν μια μεγάλη πρόκληση. Γνωρίζουμε όλοι ότι τελικά η τηλεκπαίδευση είναι το μέλλον. Γι' αυτό και εμείς σκοπεύουμε να επεκτείνουμε την τηλεκπαίδευση και στον τομέα της μετεκπαίδευσης-επιμόρφωσης- κατάρτισης για τους αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού, αλλά και όλους τους ναυτικούς ειδικών κατηγοριών και ειδικοτήτων, που φτάνουν περίπου τους 2.000", πρόσθεσε.

"Το επόμενό μας βήμα", είπε ο κ. Πλακιωτάκης, "είναι ότι περιμένουμε από το Ίδρυμα Ευγενίδου να μας καταθέσει τη συνολική στρατηγική πρόταση για την δημόσια ναυτική εκπαίδευση. Αυτός είναι και ο στόχος μας, να μπορέσουμε με ένα νομικό πλαίσιο να αντιμετωπίσουμε συνολικά και με βάση τις προκλήσεις του μέλλοντος, τα θέματα της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης".  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: