ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Του Αρίδα Μανώλη αιρετού ΠΥΣΔΕ Αν. Θεσσαλονίκης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/06/2015 - 12:05 | Author: Newsroom Ipaidia

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Του Αρίδα Μανώλη αιρετού ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Το Διευρυμένο ΠΥΣΔΕ συνεδρίασε την Τρίτη 16-6-2015 για την εξέταση των ενστάσεων των υποψήφιων διευθυντών σχολικών μονάδων.

Ήταν η πρώτη συνεδρίαση που αφορούσε τη διαδικασία επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων.

Η κρίση όλων των ενστάσεων έγινε με βάση τις διατάξεις του νόμου 4327/15 της εφαρμοστικής Υ.Α και των διευκρινιστικών εγκυκλίων ( πχ. δεν λογίσθηκε ως διδακτική υπηρεσία η απόσπαση σε ΑΕΙ, η τοποθέτηση σε ΙΕΚ κ.τ.λ. )

Το Διευρυμένο ΠΥΣΔΕ μετά το τέλος της συνεδρίασης δεν τροποποίησε τις αποφάσεις του και δεν συναίνεσε στην ανακοινοποίηση του πίνακα μοριοδότησης διευθυντών που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Σε ότι αφορά όλη την προηγούμενη διαδικασία κατάρτισης πινάκων δεκτών και μη δεκτών υποψηφιοτήτων και μοριοδότησης σας αναφέρω μερικά από τα θέματα που χρήζουν διερεύνησης.

α) Το Διευρυμένο ΠΥΣΔΕ δεν συμμετείχε στη διαδικασία παρά την τεκμηριωμένη αντίθεση μου. Στο τέλος του κειμένου παραθέτω τη δήλωση που κατέθεσα στη συνεδρίαση του Διευρυμένου ΠΥΣΔΕ στις 16-6-2015.

β) Υπήρξε αλλαγή του πίνακα μοριοδότησης των υποψηφίων Διευθυντών που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 11-6-2016 πριν από τη διαδικασία της εξέτασης των ενστάσεων

γ) Αίτηση συναδέλφισσας του κλάδου ΠΕ06, που ανήκει στη ΔΔΕ Κιλκίς, για προτίμηση συγκεκριμένης σχολικής μονάδας απορρίφθηκε βάσει της ανάρτησης των πινάκων μη δεκτών αιτήσεων της ΔΔΕ Κιλκίς, ενώ στον πίνακα μοριοδότησης που εξέδωσε η ΔΔΕ Aνατολικής Θεσσαλονίκης η αίτηση της συναδέλφισσας γίνεται αποδεκτή και μάλιστα πριν από τη διαδικασία της εξέτασης των ενστάσεων

Συνάδελφοι αύριο ψηφίζουμε. Αίτημα του εργατικού κινήματος είναι η επιλογή του συντονιστή της παραγωγικής διαδικασίας να βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων. Η Κυβέρνηση, στο χώρο της Παιδείας, με τον συγκεκριμένο νόμο που ψήφισε δεν υλοποίησε το παραπάνω αίτημα. Αύριο λοιπόν πρέπει να επιλέξουμε τους συν-άδελφους που θα βρίσκονται μαζί μας στην τάξη αυτούς που βρέθηκαν και θα ξαναβρεθούν μαζί μας στους αγώνες στους δρόμους που συντονίζοντας το παιδαγωγικό μας έργο επειδή είναι από καρδιάς παιδαγωγοί, θα συντονίσουν και την αντίσταση μας απέναντι σε οποιαδήποτε αντιεκπαιδευτική-αντιπαιδαγωγική πολιτική οποιασδήποτε εξουσίας. Αυτούς που παραιτήθηκαν και που θα παραιτηθούν για να βρεθούν δίπλα μας επειδή ποτέ δεν αποδέχθηκαν ούτε θα αποδεχτούν ότι αποτελούν μέρος του ιδιότυπου Club των επαγγελματιών στελεχών της διοίκησης. Και μιας και το ΄φερε ο λόγος.

ΟΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΘΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Επειδή δεν συμμετείχε το διευρυμένο συμβούλιο επιλογής στελεχών εκπαίδευσης στην διαδικασία μοριοδότησης και σύνταξης πίνακα δεκτών και μη δεκτών αιτήσεων, πάροτι η συμμετοχή του ήταν απαιτητέα βάσει του εδ. α της παρ. 4 του άρθρου 19 του Ν.4327/15.

Δηλώνω ότι δεν θα κυρώσω τους πίνακες που προβλέπονται από το ν. 4327/15 και αφορούν τη διαδικασία επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων.

εδ. α της παρ. 4 του άρθρου 19 του Ν.4327/15

«Ο σύλλογος διδασκόντων κατά την εκτίμησή του λαμβάνει, επίσης, υπόψη: Τα στοιχεία τα οποία ο υποψήφιος έχει καταθέσει προς μοριοδότηση στο οικείο ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ

Loading...


  • europalso   ideascentral