ΕΛΜΕ Χανίων: Να λειτουργήσει ξανά το σχολείο της πακιστανικής κοινότητας στο 144ο δημοτικό ΑΘήνας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/11/2019 - 11:27 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Για το ζήτημα της λειτουργίας του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας στο 144ο ΔΣ στο Δήμο Αθήνας

ΕΛΜΕ Χανίων

Στο δημοτικό συμβούλιο στις 31/10, η δημοτική αρχή Μπακογιάννη, προχώρησε σε μια πρωτοφανή ρατσιστική απόφαση, απορρίπτοντας το αίτημα για τη λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας για την εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας και πάλι στο 144ο ΔΣ Αθήνας, Να σημειώσουμε ότι η παραχώρηση του χώρου είχε εγκριθεί ομόφωνα από τη σχολική επιτροπή της Α’ βάθμιας και ήταν στην αρχική εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο. Παρ’ όλα αυτά, η εντεταλμένη δ. σύμβουλος στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου απέσυρε την εισήγηση χρησιμοποιώντας ανυπόστατες δικαιολογίες, προσφέροντας δώρο στη Χρυσή Αυγή που το 2017, είχε προσπαθήσει να παρεμποδίσει τη λειτουργία του σχολείου οργανωμένα και συντονισμένα.

Τότε η Χρυσή Αυγή, προσπάθησε να δημιουργήσει ρατσιστικό, ξενοφοβικό κλίμα στα πλαίσια της φασιστικής και ναζιστικής της ιδεολογίας με διάφορους τρόπους, ψέματα κι απειλές. Όλες οι προσπάθειές τους έπεσαν στο κενό από την αντιφασιστική κι αντιρατσιστική δράση των εργατικών κι εκπαιδευτικών σωματείων, καθώς και όλων των συλλογικοτήτων.

Στα δύο χρόνια λειτουργίας του σχολείου, η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων είναι χωρίς κανένα πρόβλημα, αντίθετα, όλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές βγήκαν πιο πλούσιοι από την επικοινωνία και την υποδοχή στη γειτονιά των Σεπολίων των παιδιών της πακιστανικής κοινότητας που έρχονταν κάθε Κυριακή για να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα τα ίδια και την ελληνική οι μητέρες τους. Οι όποιες ενστάσεις κατέπεσαν από την πραγματικότητα.

Η φετινή απόφαση της δημοτικής αρχής ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, μια και δίνει τροφή ξανά στη Χρυσή Αυγή και σε κάθε ξενοφοβική, ρατσιστική φωνή. Καταγγέλλουμε την απόφαση Μπακογιάννη και απαιτούμε να αποφασίσει τώρα το δημοτικό συμβούλιο και να παραχωρηθεί ο χώρος ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Δηλώνουμε ότι τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για να συμβάλλουν στην μόρφωση και την εκπαίδευσή τους. Θεωρούμε όλα τα παιδιά, ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, φύλο, θρησκεία ή εθνικότητα. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών αυτών να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα και είναι χαρά μας να φιλοξενούμε το σχολείο εκμάθησης της γλώσσας τους μέσα στα δημόσια σχολικά κτήρια και στις γειτονιές μας. Γι’ αυτό καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και εργαζόμενους να υψώσουμε τοίχος προστασίας απέναντι σε ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις.

Καλούμε:

– Το δημοτικό συμβούλιο του Δ. Αθηναίων να εγκρίνει την παραχώρηση του 144ου ΔΣ Αθηνών για να λειτουργήσει το κυριακάτικο πακιστανικό σχολείο εκμάθησης της γλώσσας τους ΤΩΡΑ.

– Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ, τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, κάθε εργατικό σωματείο και συνδικάτο, τους αντιρατσιστικούς και αντιφασιστικούς συντονισμούς και πρωτοβουλίες να καταγγείλουν αυτή την απόφαση αποκλεισμού των παιδιών της πακιστανικής κοινότητας από την εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας και να απαιτήσουν να παραχωρηθεί ο χώρος για την εκπαίδευση τους.

Στηρίζουμε τις δράσεις-κινητοποιήσεις που οργανώνονται το επόμενο διάστημα για αυτό το θέμα (συντονισμό συλλόγων και συλλογικοτήτων, παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο, συνέντευξη τύπου κ.λπ.) • Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις για πανελλήνιες 2020

     • ideascentral

   europalso