ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Σχετικά με τις προσωρινές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/11/2017 - 20:33 | Author: Newsroom Ipaidia

ΕΛΜΕ Κέρκυρας - Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων της ΕΛΜΕ Κέρκυρας και της Ένωσης Γονέων για διορισμούς εκπαιδευτικών και ενάντια στις καταργήσεις τμημάτων, η ΕΛΜΕ, ομόφωνα, αποφάσισε την παρεμπόδιση συνεδρίασης του ΠΥΣΔΕ Κέρκυρας, προκειμένου να μη νομιμοποιηθούν με αυτόν τον τρόπο οι καταργήσεις τμημάτων.

 

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αυτής, ο Διευθυντής Δ.Ε. προχώρησε σε προσωρινές τοποθετήσεις, μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, και σε προσωρινές διαθέσεις, ώστε να μη μείνουν τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς και να καλυφθούν κάποια κενά αλλά και για να αρχίσουν να πληρώνονται οι συνάδελφοι αναπληρωτές. Όλα αυτά έγιναν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ΠΥΣΔΕ, αφού αυτό δε συνεδρίαζε.

Στην τελευταία όμως συνεδρίαση, που έγινε ο Διευθυντής Δ.Ε. με αυταρχικό τρόπο επιχείρησε να επικυρώσει τις αποφάσεις αυτές, παραβλέποντας το γεγονός ότι οι τοποθετήσεις ήταν προσωρινές και χωρίς να τηρηθεί καμία σειρά και καμία προηγούμενη απόφαση του ΠΥΣΔΕ.

Στην απαίτηση των αιρετών μάλιστα να τους δοθεί αναλυτικά η κατάσταση των σχολείων από το MySchool, ώστε να ελέγξουν τις προηγούμενες αποφάσεις, ο ΔΔΕ αρνήθηκε να τη δώσει.

Η ΔΔΕ Κέρκυρας προχωρά σε τοποθετήσεις-εξπρές, για να στηριχτεί το επικοινωνιακό παραμύθι της κυβέρνησης του 3ου και του 4ου Μνημονίου, πως "όλα λειτουργούν κανονικά και όλα είναι στη θέση τους".

Μετά από την ενημέρωση των αιρετών, εξέταση των τοποθετήσεων και καταγγελίες από συναδέλφους είδαμε:

Πολλές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε κενά που δεν είχαν ανακοινωθεί
Κενά τα οποία δεν έχουν ανακοινωθεί
Παράτυπες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών με μαθήματα μόνο β΄ανάθεσης
Τοποθετήσεις στο ΙΕΚ ,χωρίς την εισήγηση του ΠΥΣΔΕ
Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών ανεξάρτητα από τα μόριά τους σε θέσεις που θα έπρεπε να καλυφθούν από άλλους εκπαιδευτικούς
Διαθέσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία άλλα από αυτά που είχαν δηλώσει και ενώ τα κενά παραμένουν
Διαθέσεις στην Α΄βάθμια χωρίς να ληφθεί υπόψη η σειρά των μορίων.

Και πολλές ακόμα παρατυπίες που έχουν ως αποτέλεσμα την καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος των εκπαιδευτικών, τη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ να εκφυλίζεται σε «ενός αντρός αρχή», την αδικία να γίνεται καθεστώς στη ΔΔΕ Κέρκυρας.

Τα μειωμένα κενά, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα και μειωμένες προσλήψεις αναπληρωτών οφείλονται εν πολλοίς στις κατευθύνσεις του Υπουργείου, τις οποίες ακολουθεί κατά γράμμα τόσο η ΔΔΕ όσο και η ΠΔΕ. Με ευθύνη της οποίας τα κενά «έσπασαν», ώστε να έχουμε αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου κατά πλειοψηφία, καταστρατηγώντας των πίνακα των αναπληρωτών. Το παραπάνω είχε ως αποτέλεσμα να διοριστούν συνάδελφοι με πολύ λιγότερα μόρια ,ενώ οι πρώτοι στη σειρά ή να διοριστούν ως μειωμένου ή να μείνουν αδιόριστοι.

Οι καταργήσεις τμημάτων άλλαξαν το τοπίο με τα κενά στην Κέρκυρα και σε όλη την Ελλάδα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το Υπουργείο Παιδείας, η ΠΔΕ Ιονίων Νήσων και η ΔΔΕ Κέρκυρας, από κοινού εφαρμόζοντας κατά γράμμα την πολιτική τους, με το κόψιμο των τμημάτων, έβγαλαν κι άλλους εκπαιδευτικούς υπεράριθμους, δημιουργώντας πλασματικά πλεονάζον προσωπικό. Με τη νέα κατάσταση περισσεύουν περισσότεροι εκπαιδευτικοί, είτε ολόκληροι, είτε για κάποιες ώρες κι αυτοί οι εκπαιδευτικοί πρέπει να τοποθετηθούν, με βάση τα μόριά τους, στη θέση που πρέπει και όχι σε όποια έχει περισσέψει. Αν και βέβαια υπάρχουν συνάδελφοι με περίσσευμα 2-3 ωρών ( οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να συμπληρώσουν αλλού ωράριο) και αυτό γεννά εύλογα το ερώτημα γιατί έπρεπε ,κατά τον κ. Γκούση, να κλείσουν τα τμήματα;

Με γνώμονα τη διαφάνεια στις τοποθετήσεις των συναδέλφων, την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, η ΕΛΜΕ Κέρκυρας απαιτεί:

Την επανατοποθέτηση ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών, μετά από αίτησή τους προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες.
Να δοθούν όλα τα κενά στη δημοσιότητα ώστε οι εκπαιδευτικοί να είναι ενημερωμένοι.
Να δοθεί η αναλυτική κατάσταση των σχολείων από το MySchool στην ΕΛΜΕ.
Να γίνονται οι διαθέσεις με βάση τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών, όπου υπάρχουν, και τα μόριά τους.
Αποστολή της τελικής απόφασης στα σχολεία προκειμένου να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί ενήμεροι.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να απαιτήσουν την επανατοποθέτηση όλων των συναδέλφων και να διαμαρτυρηθούν στη ΔΔΕ

Καλούμε τους αιρετούς του κλάδου να ελέγξουν εξονυχιστικά τη διαδικασία τοποθέτησης που θα γίνει από την αρχή αλλά να μην την ψηφίσουν μια και τα κενά και πλεονάσματα έχουν προκύψει από καταργήσεις τμημάτων και μια σειρά άλλες αποφάσεις ενάντια στις θέσεις του κλάδου.

Αν η ΔΔΕ δε δεχτεί την επανατοποθέτηση των εκπαιδευτικών καλούμε τους αιρετούς σε αποχή από κάθε διαδικασία και λεπτομερή ανακοίνωση των ατασθαλιών που έχουν γίνει.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον ΔΔΕ τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, στη 1 μ.μ. για να διατυπώσει τα παραπάνω αιτήματα.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: