Εξαγγελίες Υπ. Παιδείας Ν.Φίλη – Πότε θα γίνουν οι 20 χιλιάδες προσλήψεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/01/2016 - 17:56 | Author: Newsroom Ipaidia

Προσλήψεις και όχι μαζικούς, μόνιμους διορισμούς εξαγγέλλει ο υπουργός Παιδείας Ν.Φίλης, ανεβάζοντας το “κοντέρ” του προπαγανδιστικού οπλοστασίου στα εκπαιδευτικά ζητήματα, στις 20 χιλιάδες εκπαιδευτικούς!

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν δια στόματος υπουργού σε πανελλαδικές εφημερίδες και κανάλια, αναπαράγονται στον υπέρτατο βαθμό , με φανερή στόχευση την “αγαλλίαση’ των αυτιών εκπαιδευτικών, μαθητών και κοινωνίας.
Ανακοινώθηκαν μάλιστα στα μισά μιας σχολικής χρονιάς με κύριο χαρακτηριστικό τις τραγικές ελλείψεις και κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και σχολεία, τόσα και τέτοια που το υπουργείο να ανακοινώνει την πρόσληψη 1.023 αναπληρωτών και ωρομίσθιων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έπειτα από αίτημα του προς το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Θα έλεγε κανείς…κάλλιο αργά παρά ποτέ, με μία δόση αναγνώρισης της προσπάθειας και θυμοσοφίας.Όμως και με τις προσλήψεις αυτές δε λύνεται το πρόβλημα αλλά καλύπτεται μέρος των κενών σε διδακτικό προσωπικό! Και είμαστε πια στα μέσα Γενάρη!Αφήνω κατά μέρος, πως πρόκειται για πεντάμηνες προσλήψεις , αυτές που δείχνουν φωτεινό το μονοπάτι της εργασιακής περιπλάνησης και της ευελιξίας των εκπαιδευτικών, που όχι μόνο δε φαίνεται στον ορίζοντα να ανατρέπεται …το αντίθετο παγιώνεται και με τη βούλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όσον αφορά δε τις περιβόητες εξαγγελίες 20 χιλιάδων προσλήψεων, πάντα σύμφωνα με το υπουργείο, αυτές πρόκειται να γίνουν ως το 2018!

Είναι όμως δεδομένο πως η εκπαίδευση στενάζει απ’τις πολιτικές των απανωτών Μνημονίων που εφαρμόζουν κατά σειρά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ . Αυτές που την οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού, την αποδόμησαν και την αποδομούν. Αυτές οι ίδιες που οδήγησαν στις πολλές χιλιάδες καταμετρημένα κενά , λόγω διαθεσιμοτήτων, καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, χιλιάδων αθρόων συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών, μηδενικών διορισμών εδώ και πολλά πολλά χρόνια και τόσα άλλα.

Πιστοί και οι σημερινοί κυβερνώντες στις μνημονιακές δεσμεύσεις και υπογραφές, ψελλίζουν προπαγανδιστικά χιλιάδες προσλήψεις, άγνωστο βέβαια αν θα γίνουν ποτέ , με ποιους εργασιακούς όρους, σε μια ολοφάνερη προσπάθεια να καλλιεργήσουν ελπίδες και αυταπάτες.

Όπως σωστά προειδοποιεί ο ποιητής:

“Μην αμελήσετε. Πάρτε μαζί σας νερό. Το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία”

Μαθητές, γονείς , κοινωνία, εκπαιδευτικοί εν ενεργεία και εν ανεργία θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή.Πολύ περισσότερο , όμως, ας οπλιστούν με επιμονή. Με αγωνιστική επιμονή και πίστη στην ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, απ’όπου κι αν αυτή προέρχεται, απ’όποια κυβέρνηση κι αν ασκείται.

Μελιόπουλος Γιάννης, μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

alfavita.gr

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso