Εκπαιδευτικοί: Μέτρα προστασίας για τα κρούσματα σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/10/2020 - 10:31 | Author: Ανθή Ιωαννίδου

Μέτρα προστασίας ζητεί η Γ ΕΛΜΕ-Θ για τα αλλεπάλληλα κρούσματα που έχουν εμφανιστεί σε σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται τις τελευταίες μέρες  σε μαθητές\τριες, σε  σχολεία της περιοχής μας και ήδη έχουν κλείσει τμήματα και έχουν μπει συνάδελφοι\ισσες σε καραντίνα.

Σε όλες τις περιπτώσεις κανένα δωρεάν διαγνωστικό τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καμία ουσιαστικά διαδικασία ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ, κανένα μέτρο ελέγχου από το υπουργείο υγείας για την πιθανότητα μετάδοσης του covid-19 στην σχολική κοινότητα και στις οικογένειες των παιδιών.

ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ

Με τα περίφημα «πρωτόκολλα» , κλείνει ένα τμήμα και μπαίνουν σε καραντίνα οι εκπαιδευτικοί που δίδασκαν σ’ αυτό ένα  2ωρο τις τελευταίες 48 ωρες! Στο μονόωρο μάθημα δεν κολλάει απ’ότι φαίνεται, ούτε από τον εκπαιδευτικό που διδάσκει και σε άλλα τμήματα- μερικές φορές και σε ολόκληρο το σχολείο, ούτε από το συγχρωτισμό των παιδιών διαφορετικών τμημάτων  στους διάδρομους και στα διαλείμματα !

Είναι δυνατόν να δίνεται οδηγία να λειτουργήσει κανονικά σχολείο μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα, χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο προστασίας, όταν μάλιστα ο συγχρωτισμός με μαθητές πολλών τμημάτων, αλλά και άλλων σχολείων της περιοχής επιβάλλει άμεση παρέμβαση του ΕΟΔΥ  με ιχνηλατήσεις και τεστ;

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν αφεθεί μόνοι τους με οδηγίες ατομικής ευθύνης! Όσοι ανησυχούν θα πρέπει να αναλάβουν το κόστος των διαγνωστικών τεστ απευθυνόμενοι σε ιδιωτικά κέντρα. Όσοι δεν έχουν την ανάλογη οικονομική δυνατότητα, στην πραγματικότητα δεν έχουν καμιά λύση!

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε έξαρση, αποκαλύπτονται οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που αφού άνοιξε τα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο προστασίας (εκτός από τη μάσκα), προχωράει στην προώθηση της «ανοσίας της αγέλης» στην εκπαιδευτική κοινότητα, αδιαφορώντας για την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

ΚΡΟΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Ήδη πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς η Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ , μαθητές και εκπαιδευτικοί, σύλλογοι διδασκόντων των σχολείων της περιοχής μας διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε και απατούμε από το ΥΠΑΙΘ ,τη διοίκηση αλλά και από τους Δήμους να πάρουν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, με αλαζονεία και αυταρχισμό αντιμετωπίζουν τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα μας ως περιττό κόστος! και μαθητές και εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμους!

Σήμερα, με τα κρούσματα να εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο, συνεχίζουν την ίδια τακτική και δίνουν οδηγίες σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Όμως, χωρίς τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, χωρίς καμιά ουσιαστική παρέμβαση από τους Δήμους και το ΥΠΑΙΘ, είναι ολοφάνερο ότι τα κρούσματα θα αυξάνονται καθημερινά, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους

Έστω και τώρα, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς(ΥΠΑΙΘ, Περιφέρεια Εκπαίδευσης, Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δήμους) να ικανοποιήσουν ΤΩΡΑ τις προτάσεις/αιτήματά μας .

Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά, και για να γίνει αυτό απαιτούνται μέτρα προστασίας τώρα!

Άμεση παρέμβαση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα σχολεία όπου υπάρχει κρούσμα για ιχνηλατήσεις και τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και στο  βοηθητικό προσωπικό.

Αν δε μπορεί και δε θέλει ο ΕΟΔΥ, να αναλάβουν οι  Δήμοι να προστατέψουν τους κατοίκους τους.

Δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Απολύμανση των σχολείων από ειδικά συνεργεία των Δήμων.

Άμεση πρόσληψη και διάθεση μόνιμο προσωπικού καθαριότητας.

15 μαθητές ανώτερο όριο σε κάθε τμήμα

Πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού και δημιουργία περισσότερων μικρότερων αριθμητικά τμημάτων.

Σχολικό νοσηλευτή/τρια σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος (αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΘ, προσλήψεις, δωρεάν μαζικά τεστ στον πληθυσμό)

Καλούμε τους συλλόγους καθηγητών με αποφάσεις τους και σε συνεργασία με μαθητές και γονείς να απαιτήσουν άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Οι  σύλλογοι καθηγητών των σχολείων που έχουν κρούσματα να πάρουν άμεσα  αποφάσεις και να  απαιτήσουν  δωρεάν τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και στο  βοηθητικό προσωπικό με άμεση παρέμβαση κλιμακίου του ΕΟΔΥ.  • Η Παιδεία στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: