Εκπαιδευτικοί Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: «Δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε κανέναν δοτό «αιρετό». Το σωματείο καταδικάζει απερίφραστα και θα τεθεί θέμα διαγραφής του για όποιον συμμετάσχει στις εκλογές αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

Δείτε την ανακοίνωση:

Οι διαβόητες ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για τις εκλογές στα Υ/Σ έχουν πλέον καταδικαστεί και απονομιμοποιηθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών (δασκάλων και καθηγητών). Το ένα μετά το άλλο τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία (ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ), οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ – ΔΟΕ) καταγγέλλουν  τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και καλούν τους συναδέλφους σε αποχή από τη φαρσοκωμωδία των «ηλεκτρονικών εκλογών», ενώ δε δηλώνουν εκπροσώπους στις τριμελείς εφορευτικές επιτροπές.

Επίσης, όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις έχουν αποσύρει τα ψηφοδέλτια τους  από την ηλεκτρονική «φιέστα» του υπουργείου .

Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ  με τον προσφιλή της τρόπο ,της αλαζονείας και του αυταρχισμού, καταφεύγει σε κινήσεις που δηλώνουν  πανικό. Ψηφίζει τροπολογίες με κατεπείγουσες διαδικασίες και σε άσχετα – ως συνήθως – νομοσχέδια που νομιμοποιούν την Κεραμέως να πράττει αυθαίρετα και κατά βούληση, κάνοντας κουρελόχαρτα ακόμα και τα δικά τους θεσμικά πλαίσια.

Με μια πρωτοφανή, για κάθε εκλογική διαδικασία, Υπουργική Απόφαση πέρα και έξω από κάθε δημοκρατικό πλαίσιο, νομιμοποιεί για πρώτη φορά την ύπαρξη διμελών εφορευτικών επιτροπών και ετοιμάζεται πραξικοπηματικά να προχωρήσει σε «εκλογές» χρησιμοποιώντας τα ψηφοδέλτια που έχουν αποσυρθεί!! Επιδιώκει  την πάση θυσία επιβολή των «ηλεκτρονικών εκλογών, πρόκριμακαι για τις εκλογές των σωματείων, αλλά και για τα βάρβαρα αντισυνδικαλιστικά μέτρα που ετοιμάζει ο Βρούτσης και η ΝΔ.

Μετά την άρνηση των ΕΛΜΕ να εκπροσωπηθούν στις εφορευτικές επιτροπές στις εκλογές παρωδία με μέλη τους,  η Διευθύντρια Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης όρισε τριμελή εφορευτική επιτροπή υποκαθιστώντας τους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ με  διορισμένους. Στις νόθες εκλογές προφανώς αντιστοιχούν και νόθες διαδικασίες. Στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ η Διεύθυνση απάντησε ότι θα διεξαγάγει τις εκλογές γιατί έτσι ορίζει ο νόμος!

Πρωτοφανείς διατάξεις για τις εκλογές παρωδία  καθόρισε και η υπουργός παιδείας αποφασίζοντας οι εφορευτικές επιτροπές να λειτουργήσουν με δύο μέλη!

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με ομόφωνη απόφασή του παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη για τους συναδέλφους που ορίστηκαν  ως εφορευτική επιτροπή για να μη συμμετέχουν. Συνδικαλιστική κάλυψη παρέχει και η ΑΔΕΔΥ στους διοικητικούς υπαλλήλους. Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους που ορίστηκαν  ως εφορευτική επιτροπή από τη Διεύθυνση να αρνηθούν αυτόν το ρόλο και να παραιτηθούν.

Μέσα από αυτή την νόθα διαδικασία όποιος «εκλεγεί» ως αιρετός δεν πρόκειται να αναγνωριστεί από την ΕΛΜΕ γιατί δεν θα είναι αιρετός, αλλά δοτός.

Το σωματείο καταδικάζει απερίφραστα και θα τεθεί θέμα διαγραφής του για όποιον συμμετάσχει στις εκλογές – παρωδία είτε ως υποψήφιος, είτε ως διεκπεραιωτής της όλης διαδικασίας (εφορευτικές επιτροπές ).

Η μάχη που δίνει το σωματείο και η ομοσπονδία αφορά την ίδια την ύπαρξή του και κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι θα παραμείνει μέλος του τασσόμενος με την πλευρά που αντιστρατεύεται τα συμφέροντα του κλάδου.

Επισημαίνουμε ότι η συμμετοχή στην ψηφοφορία  δεν είναι υποχρεωτική. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ΑΠΕΧΟΥΝ από την ηλεκτρονική ψηφοφορία και να αγνοήσουν οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μήνυμα που αφορά τις «εκλογές» και σταλεί στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο από τη Διοίκηση. Δεν «ανοίγουμε» και δεν ενεργοποιούμε τον ηλεκτρονικό κωδικό «ψηφοφόρου» που θα μας αποσταλεί. Απέχουμε, ώστε ο κλάδος με τη συλλογική στάση του να μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία.

Το Σάββατο 7/11, στις 10.30 π.μ. οργανώνουμε μαζί με τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Π.Ε παράσταση διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Δυτικής Θεσσαλονίκης για τις εκλογές παρωδία και καλούμε τα ΜΜΕ για συνέντευξη σχετικά με τις εκλογές, για τις εξελίξεις λόγω πανδημίας, αλλά και την κατάσταση στην παιδεία και τα σχολεία.