Εκπαιδευτικοί: «Ακυρώσαμε στην πράξη τις εκλογές παρωδία»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/11/2020 - 11:42 | Author: Ανθή Ιωαννίδου

«Ακυρώσαμε στην πράξη τις εκλογές παρωδία. Στον Πειραιά, η αποχή έπιασε το 87,7 % (455 στους 3687)! Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2018 είχαν ψηφίσει 2332 εκπαιδευτικοί στους 3247»αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Η αποχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών από την ηλεκτρονική ψηφοφορία (πάνω από 95% στην Πρωτοβάθμια και από 90% στη Δευτεροβάθμια) αποτελεί μια μεγάλη νίκη που δίνει δύναμη σε όλους τους
εργαζόμενους!

Στον Πειραιά, η αποχή έπιασε το 87,7 % (455 στους 3687)! Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2018 είχαν ψηφίσει 2332 εκπαιδευτικοί στους 3247, δηλαδή συμμετοχή 71,82% και αποχή 28,18%! Η αποχή ανέβηκε δηλαδή από 28,18% το 2018 στο 87,7% το 2020!!!

Κι αυτό, παρά τις πιέσεις του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ, αλλά και στελεχών του διοικητικού μηχανισμού στον Πειραιά για συμμετοχή στις εκλογές, προκειμένου να σωθεί όπως-όπως η κατάσταση (ιδιαίτερα μετά τις 13:00 η ώρα- μέχρι τότε διαφαινόταν πως η αποχή θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη).

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που απείχαν σχεδόν καθολικά από την εκλογική παρωδία! Είναι σαφές πως εκλογές ΔΕΝ υπάρχουν, ακυρώθηκαν στην πράξη. Είναι επίσης σαφές πως ΔΕΝ αναγνωρίζουμε καμία εκλογή αιρετού εκπροσώπου και αναμένουμε τις παραιτήσεις όσων “εκλέχτηκαν”!

Υπερασπιστήκαμε σήμερα το δικαίωμά μας να δρούμε και να σκεφτόμαστε ελεύθερα, να επιλέγουμε εμείς τον τρόπο εκλογής των αντιπροσώπων μας. Υπερασπιστήκαμε τα σωματεία μας από την κυβερνητική παρέμβαση, τον κρατικό έλεγχο και τη νοθεία.

Από αυτή την διαδικασία αποδείξαμε με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο ότι, όταν θέλουν οι εργαζόμενοι, μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους, να κουρελιάσουν τους σχεδιασμούς κάθε κυβέρνησης. Είναι η 3η φορά σε μικρό χρονικό διάστημα που οι εκπαιδευτικοί αντιστεκόμαστε και ακυρώνουμε κυβερνητικές επιλογές στην πράξη (κάμερα στην τάξη, τηλε-απουσίες σε υπό κατάληψη σχολεία, ηλεκτρονικές εκλογές).

Αυτή η μάχη είναι παρακαταθήκη για το μέλλον. Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δώσαμε μεγάλο χτύπημα στην προσπάθεια να εισαχθούν τέτοιες νόθες διαδικασίες στα σωματεία μας, συνολικά στο υπόλοιπο Δημόσιο, στο νέο νόμο- έκτρωμα που ετοιμάζεται.

Στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που ζούμε, όπως ενωμένοι απαντήσαμε στις εκλογές – παρωδία, έτσι ενωμένοι και τώρα πιο δυνατοί, συνεχίζουμε τον

Πειραιάς, 12/11/2020
Αρ.Πρωτ.: 143

Προς: - Συναδέλφους ΕΛΜΕ Πειραιά, ΜΜΕ, ΟΛΜΕ αγώνα για υγεία, μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα. Συνεχίζουμε τον μαζικό αγώνα μας για να επιβάλουμε lockdown στην αντιλαϊκή πολιτική:

Συμμετέχουμε μαζικά: Πέμπτη 26 Νοεμβρίου όλοι στην Πανεργατική απεργία!

Υ.Γ. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά θα ζητήσει να μας χορηγηθούν άμεσα από την εφορευτική επιτροπή και τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Πειραιά οι εκλογικές καταστάσεις, η κατάσταση ψηφισάντων και το πρακτικό αρχαιρεσιών!

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: