Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα» Αλεξανδρούπολη 12/11

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/11/2015 - 14:25 | Author: Newsroom Ipaidia

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα»

Οι Διεύθυνσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Έβρου και ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015, ώρα 17:00 –

20:00 στο 1ο Πειραματικό Δημ. Σχολείο Αλεξανδρούπολης (Ζαρίφη 5, Αλεξανδρούπολη)

Το σεμινάριο έχει σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης του νομού Έβρου σχετικά με το το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα» που εκπόνησε ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) για τη σημασία του έργου των δημιουργών (συγγραφέων, εικαστικών, φωτογράφων, μουσικοσυνθετών, δημιουργών λογισμικού, κλπ.) και δικαιούχων συγγενικών δικαιωμάτων (τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών, εκδοτών, παραγωγών ταινιών και δισκογραφικών εταιρειών). Η σημασία των δικαιωμάτων αυτών είναι στενά συνυφασμένη με το ρόλο ανθρώπων και εταιρειών στην πολιτιστική άνθιση μίας χώρας, στην αύξηση και ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν βασικά θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων. Επίσης θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ενώ θα συμμετάσχει με παρέμβαση ο κος Χαράλαμπος Δαραδήμος, Εικαστικός-Εκπαιδευτικός και η κα Ευαγγελία Σεραφείμ-Ρηγοπούλου, Συγγραφέας-Εκπαιδευτικός.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση Π/θμιας Εκπαίδευσης Έβρου (κος Α. Παλαβουζόπουλος, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων): τηλ. 25513-55366, e-mail: [email protected]

Για να κατεβάσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΟΠΙ www.opi.gr

Η προώθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος γίνεται με την υποστήριξη του OHIM (OfficefortheHarmonizationintheInternalMarket).

Loading...
  • ideascentral

    europalso