ΕΕΤΑΑ Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ: "Η προσχολική αγωγή είναι δικαίωμα κάθε παιδιού"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/09/2018 - 11:10 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:00ΜΜ  – Η ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΑΪΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ!

 

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα, Νέες μητέρες, νέοι γονείς

 

Για ακόμα μια χρονιά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, εκατοντάδες  παιδιά που αποκλείστηκαν από τους παιδικούς σταθμούς, εκατοντάδες οι  εργαζόμενοι γονείς που και φέτος είναι αναγκασμένοι, να βρουν μονοί τους λύση για την καθημερινότητα των παιδιών και παράλληλα να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε ωράρια λάστιχο που επικρατούν στον κλάδο του εμπορίου, λύσεις που θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την ζωή των εργαζομένων, Αλλά και όσοι γονείς καταφέρουν να πάρουν το πολυπόθητο voucher πρέπει να περάσουν πραγματικό Γολγοθά και να βγουν “στο κυνήγι” για να βρουν μια διαθέσιμη θέση σε κάποιο παιδικό σταθμό, δεν είναι λίγες μάλιστα  οι περιπτώσεις δικαιούχων που δεν κατάφεραν να το αξιοποιήσουν, είτε γιατί δεν υπάρχουν  διαθέσιμες θέσεις σε παιδικούς σταθμούς, είτε γιατί δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στο κόστος των τροφείων . Ταυτόχρονα  το ήδη ανεπαρκές δίκτυο  συρρικνώνεται ακόμα παραπέρα, τα λουκέτα μπαίνουν το ένα πίσω από το άλλο στους παιδικούς σταθμούς με αποτέλεσμα να έχουμε κάθε χρόνο όλο και λιγότερες θέσεις.

Οι κυβερνήσεις υλοποιώντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης  μετατρέπουν την προσχολική αγωγή από υποχρέωση του κράτους σε ατομική υπόθεση κάθε οικογένειας, αντί να παρέχεται δωρεάν σε όλα τα παιδιά, επιδιώκεται να γίνει πολυτέλεια στην οποία φυσικά πρόσβαση θα έχουν όσοι μπορούν να αντέξουν το κόστος.

Ο Δήμος Ηρακλείου  δεν φρόντισε να λυθούν τα υφιστάμενα προβλήματα, να μετεγκατασταθούν οι σταθμοί σε κατάλληλα κτίρια, να ανεγερθούν νέες εγκαταστάσεις που να είναι ικανές να λύσουν το πρόβλημα για κάθε οικογένεια, την ίδια ώρα που τα παιδιά των εμποροϋπαλλήλων  μένουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς γιατί δεν διαθέτονται  τα απαραίτητα κονδύλια, την ίδια ώρα η Δημοτική αρχή, για τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων κάνει έργα με τεραστία έξοδα  για τη δημιουργία  Open mall που θα δυσκολέψει ακόμα  περισσότερο τη

ζωή των εμποροϋπαλλήλων με την επέκταση του ωραρίου τις  λεύκες νύχτες και ότι άλλο θέλουν να μας επιβάλουν . Ούτε να σκεφτούν  ότι θα μείνουμε με τα χεριά σταυρωμένα. Έχει ευθηνή και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν  εξασφάλισε τα απαραίτητα κονδύλια για κάτι τέτοιο. Αντίθετα οι εξαγγελίες της για δημιουργία δήθεν 400 νέων παιδικών σταθμών μέσα στο 2018 δεν ήταν παρά μια επικοινωνιακή απάτη.

Τι θα γίνουν τα νήπια που μένουν εκτός;

Είτε θα πρέπει ένας γονιός ή συγγενής να παραμείνει στο σπίτι και να τα προσέχει, είτε να μπει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πληρωθούν τα δίδακτρα στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Η προσχολική αγωγή δεν είναι πολυτέλεια! Είναι βασική ανάγκη για τη λαϊκή οικογένεια και ταυτόχρονα απαραίτητη για την ομαλή ψυχοσωματική ανάπτυξη και την κοινωνικοποίηση του παιδιού και ως τέτοια πρέπει ν’ αντιμετωπίζεται.

Απαιτεί ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σύμφωνα με την ηλικία των παιδιών, έτσι ώστε να βοηθηθεί το κάθε παιδί να αναπτυχθεί σωματικά, πνευματικά, κοινωνικά. Πρέπει να παρέχεται οργανωμένα, σχεδιασμένα και επιστημονικά, σε σύγχρονα, ασφαλή κτίρια, από επαρκές και καταρτισμένο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Απαιτούμε:

 

  • Να γίνουν δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όλα τα παιδιά, Ελλήνων και μεταναστών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να καταργηθούν τα τροφεία και κάθε είδους οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς.
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μη γίνει καμία απόλυση. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες με 6ωρο, 5ημερο, 30ωρο.

Μόνιμο εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό, με ενιαίο

  • φορέα προσχολικής αγωγής που ν’ ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα σύμφωνα με τις ηλικιακές ανάγκες βρεφών και νηπίων.
  • Κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, επάρκεια και ποιότητα φαγητού.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:00ΜΜ

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: