“Δεν πρόκειται να κάνω αλλαγές για να αφήσω το όνομά μου. Θα κάνω αυτά που χρειάζονται, που απαιτείται να γίνουν” είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο νέος υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος και πλέον όλοι…τρέμουν μόνο στην σκέψη ποια είναι αυτά που “απαιτείται να γίνουν”!

Αναλυτικά:

Δεν πρόκειται να ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα τα σχολεία αποκάλυψε στον Αlpha ο υπουργός Παιδείας, τονίζοντας ότι «δεν είναι εφικτό να εφαρμοστεί η απόφαση Αρβανιτόπουλου με 24 χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών».
«Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα ανοίξουν πιο νωρίς φέτος τα σχολεία. Με την καθυστέρηση στις αποσπάσεις όμως προφανώς θα ανοίξουν όπως τις προηγούμενες χρονιές, βέβαια δεν μπορώ να το πω ακόμη οριστικά» είπε ο κος Λοβέρδος και εξήγησε ότι υπάρχει τσουνάμι συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών και προέχει να διευθετηθούν οι μετατάξεις, οι αποσπάσεις και οι αναπληρώσεις.

«Νομίζω ότι λογικό είναι να μείνουμε στα περσινά ημερολογιακά όρια για να προλάβω και να μην εκτεθούμε» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Ο Υπ. Παιδείας δήλωσε επίσης πως «το πρώτο που είπα, χωρίς να έχω ενημερωθεί και διαμηνύω σε όλους είναι πως δεν πρόκειται να αιφνιδιάσω κανέναν, θα κάνω στην παιδεία αυτά που χρειάζονται».

Πρόσθεσε ότι έχει δεχτεί καταιγισμό μηνυμάτων για την Τράπεζα Θεμάτων και θα ασχοληθεί άμεσα με το θέμα.

Για το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία Σαμαρά – Βενιζέλου μετά τη διχογνωμία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος, δεν υπάρχει χαμένος και κερδισμένος. Η καθυστέρηση των 10 μηνών να γίνει μια ενέργεια, επέβαλε πολύ γρήγορους ρυθμούς. Πετύχαμε και να γίνει η προκήρυξη των 600 θέσεων αλλά και να γίνει αξιολόγηση στα οργανογράμματα ώστε μετά να επαναπροκηρυχθεί ο αριθμός που θα προκύψει. Πρέπει να υπάρξει ηρεμία στον χώρο, να ασχοληθούμε με την παιδεία και όχι πια με τα οικονομικά της» είπε χαρακτηριστικά