Δημόσια ΙΕΚ: Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές με την τηλεκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/12/2020 - 20:10 | Author: Newsroom Ipaidia

Tηλεκπαίδευση: Πολλές καταγγελίες έχουν έρθει στο Σύλλογο για τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές με την τηλεκπαίδευση όλο αυτό το διάστημα και ειδικά για την περίοδο των εξετάσεων προόδου στο Σύλλογο σπουδαστών Δ.ΙΕΚ Αττικής.

Πρόκειται για μία υποχρεωτική περίοδο εξετάσεων προόδου που στέλνουμε πάρα πολλές εργασίες για τις οποίες βαθμολογούμαστε. Είναι συνέχεια όλου του προηγούμενου διαστήματος που μας έχουν βομβαρδίσει με εργασίες για να φαίνεται η «παρουσία» μας στο μάθημα σύμφωνα με το υπουργείο.

Σπουδαστές καταγγέλλουν ότι μέσα σε μία εβδομάδα έπρεπε να γίνουν έως και δεκάδες εργασίες με χρονικό όριο, ενώ πολλοί ταυτόχρονα εργάζονται, έχουν οικογένειες, δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε υπολογιστή και ίντερνετ. Παράλληλα, η πλατφόρμα του e-class, που είναι το μόνο ουσιαστικό μέτρο που πήρε η κυβέρνηση για την τηλεκπαίδευση των Δ.ΙΕΚ, υπολειτουργεί ακόμα, παρά τις καταγγελίες που έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα από σπουδαστές. Πολλές ώρες της ημέρας δεν υπάρχει πρόσβαση σε αυτή, γιατί «πέφτει» και αυτό δημιουργεί αυτόματα δυσκολία στην αποστολή εργασιών, ειδικά την περίοδο της προόδου.

Η δυσλειτουργία της πλατφόρμας e-class φαίνεται και από καταγγελίες σπουδαστών που κάνουν λόγο για αποστολή «κενών αρχείων» στις εργασίες για την πρόοδο, χωρίς φυσικά να έχουν σταλθεί κενά αρχεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μηδενιζόμαστε χωρίς να φέρουμε καμία ευθύνη! Ευθύνη έχει το υπουργείο που δεν εξασφαλίζει σωστούς όρους υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης συνολικά και εκπαιδευτικές πλατφόρμες ικανές να τη στηρίξουν.

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, η υπουργός Παιδείας κα. Κεραμέως δηλώνει ότι έχουν μειωθεί οι απουσίες σε σχέση με την περυσινή καραντίνα, ότι οι εργασίες που ανατίθενται γίνονται κανονικά και ότι παρέχονται στους σπουδαστές οι κατάλληλοι εξοπλισμοί(!). Μόνο προκλητικές είναι αυτές οι δηλώσεις, καθώς οι σπουδαστές καταλαμβάνουν υπερπροσπάθεια για να μάθουν μέσα σε αυτές τις συνθήκες, βρίσκοντας «έξυπνους» τρόπους για να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ και στην πλατφόρμα (δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, δανεισμό υπολογιστή, χρήση κινητού κλπ.) και χωρίς βιβλία, με τις προσωπικές σημειώσεις του κάθε καθηγητή σε ηλεκτρονική μορφή!

Χωρίς να υπάρχει απολύτως καμία μέριμνα για τα εργαστηριακά μαθήματα, για τα αναλώσιμα που χρειάζονται κλπ. και χωρίς απολύτως καμία μέριμνα για το αν οι σπουδαστές έχουν καθολική και ολοκληρωμένη πρόσβαση στα μέσα που χρειάζονται για την τηλεκπαίδευση (υπολογιστή, ίντερνετ κ.ά.).

Να μη χαθεί άλλος χρόνος!

Εδώ και τώρα να εξασφαλίσει η κυβέρνηση και το υπουργείο ίση πρόσβαση για όλους τους σπουδαστές στην τηλεκπαίδευση, να μη μηδενιστεί κανένας σπουδαστής στις εξετάσεις προόδου και σταματήσει η αθλιότητα των απουσιών σε εβδομαδιαία βάση!

   • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: