Ο δήμαρχος Γλυφάδας κάλεσε την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, ώστε να κατασκευαστούν το συντομότερο δυνατόν οι κατάλληλες ράμπες και το έργο πλέον ολοκληρώθηκε.

Μια ιδιαίτερη συνάντηση που είχε πριν από μερικές εβδομάδες ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου με μια μικρή , στάθηκε αφορμή για άμεση κινητοποίηση του δήμου, ώστε να δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες σ’ ένα σχολείο κι έτσι η μαθήτρια να έχει πρόσβαση σε όλους τους χώρους του.

Ο κ. Παπανικολάου είχε επισκεφτεί το 8ο Δημοτικό της πόλης, όταν παρατήρησε μια μαθήτρια να κάθεται μόνη της, περιμένοντας τους συμμαθητές της να τελειώσουν το μάθημα της γυμναστικής. Από τη συνομιλία μαζί της προέκυψε πως μια εκ γενετής κινητική αδυναμία της την περιόριζε στο να μην μπορεί να μετακινηθεί προς τον κάτω όροφο του κτιριακού συγκροτήματος, καθώς δεν υπήρχε η κατάλληλη υποδομή, ούτε να μπορεί να κατέβει στα διαλείμματα, με αποτέλεσμα να μένει μόνη μέσα στην τάξη και να περιμένει.

«Αυτή η συνάντησή μας πριν λίγες εβδομάδες ήταν για μένα γροθιά στο στομάχι», λέει ο κ. Παπανικολάου και εξηγεί: «Μόνη της η μικρή Φαίδρα, περίμενε να περάσει η ώρα για να επιστρέψουν οι συμμαθητές της στην τάξη, γιατί η ίδια δεν μπορούσε να τους ακολουθεί λόγω μιας γενετικής αδυναμίας στους μύες της. Είναι ο λόγος που κάνει φυσικοθεραπείες από 14 μηνών και ο λόγος που δεν μπορεί να κινείται εύκολα και να ακολουθεί τους συμμαθητές της. Η Φαίδρα γράφτηκε τον Σεπτέμβριο στο 8ο Δημοτικό της πόλης μας μετά από μετεγγραφή από σχολείο άλλης περιοχής. Και δυστυχώς το 8ο Δημοτικό σχολείο Γλυφάδας είναι χτισμένο σε τρία επίπεδα που ενώνονται μόνο με σκάλες, χωρίς να έχουν προβλεφθεί οι κατάλληλες ράμπες, καθιστώντας το ακατάλληλο για οποιονδήποτε άνθρωπο με κινητικό πρόβλημα. Έτσι φτιάχτηκε αυτό το σχολείο πριν από κάποιες δεκαετίες, το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα παλιά σχολεία στην πόλη μας. Για να κάνει διάλειμμα η μικρή Φαίδρα θα πρέπει να πάει στο σχολείο για να τη βοηθήσει η μαμά ή η γιαγιά της. Στη συνάντησή μας τις προάλλες ήρθε ο μπαμπάς της. Κάποιες φορές, όταν αυτό είναι εφικτό, βοηθάει και η δασκάλα της. Ακόμη και οι αίθουσες του ισογείου, δεν έχουν πρόσβαση χωρίς σκαλιά».

Αναφερόμενος στις εργασίες που γενικότερα πρέπει να γίνουν, ο δήμαρχος Γλυφάδας τόνισε: «Για την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών, ο δήμος σχεδίαζε να παρέμβει τεχνικά την περίοδο των Χριστουγέννων, με κλειστό το σχολείο, για να γίνουν οι εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες, να κατασκευαστούν οι απαιτούμενες ράμπες και οι λοιπές υποδομές. Η συνάντηση με την Φαίδρα, επιτάχυνε τα πάντα. Την επόμενη κιόλας ημέρα ξεκινήσαμε την υλοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων, παρά τη μεγάλη δυσκολία να γίνονται οικοδομικές εργασίες μόνο τα Σαββατοκύριακα και μόνο μετά τις 2 το μεσημέρι τις καθημερινές. Ευτυχώς, όμως, τα καταφέραμε και πλέον οι ράμπες είναι έτοιμες όπως και η τάξη στο ισόγειο για να μεταφερθεί εκεί το τμήμα της Φαίδρας. Και μαζί με άλλες παρεμβάσεις, θα ακολουθήσει η κατασκευή ανελκυστήρα, για να γυρίσει και πάλι το τμήμα στον πρώτο όροφο».

Και κατέληξε: «Ευχαριστώ από καρδιάς τον σπουδαίο διευθυντή του σχολείου Νίκο Τσακυράκη για τη συνεργασία και για τις προσπάθειες, τόσο τις δικές του όσο και των συναδέλφων του. Ευχαριστώ από καρδιάς τον υπέροχο πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Νίκο Παπακώστα και το Συμβούλιό του, που επίμονα κι εκείνοι ανέδειξαν το θέμα και ζήτησαν να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση για τις παρεμβάσεις αυτές. Ευχαριστώ ειλικρινά όλους όσοι εργάστηκαν με δύσκολες συνθήκες τις προηγούμενες εβδομάδες γι’ αυτό το άρτιο αποτέλεσμα. Συγγνώμη Φαίδρα γιατί έπρεπε, έστω και μια ημέρα να περιμένεις μοναχούλα στη τάξη, αντί να είσαι στο διάλειμμα και στη γυμναστική μαζί με τους συμμαθητές σου. Κι εσύ, αλλά και όσα ακόμη παιδιά έχουν αντίστοιχη ανάγκη, δεν θα σταματήσουμε να φροντίζουμε για να μη μείνεις ούτε για μια στιγμή ξανά μόνη».