Δήμαρχος Ηρακλείου: Προτεραιότητα η θωράκιση των σχολείων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/03/2020 - 11:15 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Στην εφαρμογή προληπτικών μέτρων για τα σχολεία της πόλης προχωρεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Στόχος είναι η ενίσχυση της προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών από ενδεχόμενη εμφάνιση κρούσματος κοροναϊού.

Ύστερα από σύσκεψη του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και την μεταξύ τους συμφωνία, ο δήμος ξεκίνησε τη διανομή έντυπου υλικού για τη σωστή ενημέρωση μαθητών, γονιών και προσωπικού των σχολείων, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Υγείας. Παράλληλα, ενισχύει τον καθαρισμό των σχολικών κτιρίων με επιπλέον προσωπικό από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος και με την πύκνωση των απολυμάνσεων σε τάξεις και λοιπές αίθουσες.

Τα ενισχυμένα μέτρα αφορούν όλα τα σχολεία του Ηρακλείου, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, το ειδικό σχολείο και το ΕΕΕΚ και, όπως δηλώθηκε από τον δήμο, θα συνεχιστούν για όσο διάστημα χρειαστεί. Οι καθαρισμοί και απολυμάνσεις γίνονται με τη λήξη του ωραρίου, ώστε να μην υπάρξει διακοπή των μαθημάτων κι έτσι να συνεχιστεί ομαλά το πρόγραμμα τις σχολικής κοινότητας.

Ο κ. Μπάμπαλος ανέφερε ενδεικτικά: «Με ψυχραιμία και ενημέρωση, με σχέδιο και υπευθυνότητα, πρέπει όλοι να συμβάλλουμε ώστε να λήξει σύντομα ο συναγερμός. Θέτουμε σε προτεραιότητα τη θωράκιση των σχολείων, επαναλαμβάνω εντελώς προληπτικά, καθώς στην πόλη μας δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανικό. Εάν προετοιμαστούμε κατάλληλα, όπως και κάνουμε, και κυρίως, εφαρμόζουμε όλοι τα μέτρα προστασίας, θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει ποτέ τέτοιος λόγος».  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: