Διαμαρτυρία για τη συνέχιση λειτουργίας των Ειδικών Σχολείων στην ΠΕ Κοζάνης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/12/2020 - 18:37 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 24/12/2020 - 18:40

Μέτα την ανακοίνωση του ολικού lockdown στην Π.Ε. Κοζάνης την Παρασκευή 18/12/20 και την επιβολή αυστηρότερων μέτρων σε τοπικό επίπεδο, διαπιστώσαμε, πως καμία μέριμνα δεν ελήφθη για τις εκπαιδευτικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που συνεχίζουν τη δια ζώσης λειτουργία τους, αναφέρει Ο ΣΕΕΠΕΑ Δυτικής Μακεδονίας.

Η ανακοίνωση:

Ο ΣΕΕΠΕΑ Δυτικής Μακεδονίας ως συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Δυτικής Μακεδονίας, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική, Γενική και Επαγγελματική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΣΥ και τις ΕΔΕΑΥ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, απευθύνει επιστολή διαμαρτυρίας κατά παντός υπευθύνου σχετικά με τη συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην πληττόμενη περιοχή της Κοζάνης (ΕΕΕΕΚ Κοζάνης, ΕΝΕΕΓΎΛ Κοζάνης, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, Ειδικό Νηπιαγωγείο Κοζάνης & ΚΕΣΥ Κοζάνης, ΕΕΕΕΚ Πτολεμαΐδας, ΕΝΕΕΓΥΛ Πτολεμαΐδας, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας & Ειδικό Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας).

Μέτα την ανακοίνωση του ολικού lockdown στην Π.Ε. Κοζάνης την Παρασκευή 18/12/20 και την επιβολή αυστηρότερων μέτρων σε τοπικό επίπεδο, διαπιστώσαμε, πως καμία μέριμνα δεν ελήφθη για τις εκπαιδευτικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που συνεχίζουν τη δια ζώσης λειτουργία τους.

Η περιοχή έχει προφανώς σοβαρή διασπορά στην κοινότητα και επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο. Όπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένως, οι μαθητές των Ειδικών σχολείων έχουν εύθραυστη υγεία, ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, δεν φοράνε μάσκα, είναι πολύ δύσκολο να εφαρμόσουν μέτρα ατομικής υγιεινής και είναι αδύνατον να εφαρμοστεί σωματική απόσταση από το προσωπικό.

Η λήψη τέτοιων αποφάσεων γίνεται με βάση την εκτίμηση του κινδύνου. Δεν είναι δυνατόν να προκόψει ότι είναι τόσο μείζονος και ζωτικής σημασίας η συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για ελάχιστες μέρες ακόμα.

Είναι γεγονός ότι είναι εξαιρετικά αυξημένη η πιθανότητα εμφάνισης νέων κρουσμάτων καθώς και η ευπάθεια και η τρωτότητα των εκπαιδευτικών δομών και των πληθυσμών της. Ζητάμε να μας απαντήσετε εγγράφως και να αιτιολογήσετε την απόφαση για συνέχιση της λειτουργίας των Ειδικών Σχολείων και του ΚΕΣΥ της Π.Ε. Κοζάνης, σε σχέση με όλα τα άλλα μέτρα που έχουν ληφθεί για την περιοχή, δεδομένου ότι στα συγκεκριμένα ειδικά σχολεία μετακινούνται μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό από άλλες Π.Ε. με ορατό τον κίνδυνο για διασπορά του ιού.

Όπως γνωρίζετε σήμερα 21/12/20 συνεχίζουν να είναι σε αναστολή λειτουργίας το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Πτολεμάίδας. Στο δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε απο τον ΕΟΔΥ στο ΕΝΕΕΓΥΛ Πτολεμάίδας βρέθηκε ένα θετικό κρούσμα. Σας υπενθυμίζουμε την ύπαρξη και τις ιδιαιτερότητες των Ειδικών σχολείων και των ΚΕΣΥ και σας καλούμε να πράξετε τα αυτονόητα, έστω και την τελευταία στιγμή.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: