ΑΣΟΕΕ: Πορεία φοιτητών προς τη ΓΑΔΑ – Κλειστή η Πατησίων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/02/2020 - 19:00 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Αναβρασμός επικρατεί αυτήν την ώρα στην περιοχή γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, την ΑΣΟΕΕ, με πάνω από 500 ατομα να συμμετέχουν σε πορεία με κατεύθυνση τη ΓΑΔΑ.

Στην πορεία διαμαρτυρίας συμμετέχουν φοιτητικές παραταξεις και συλλογικότητες, ενώ τα συνθήματα που πρωτοστατούν στα πανό τάσσονται κατά των αστυνομικών δυνάμεων και υπέρ του ασύλου.

Κλειστή είναι η Πατησίων στην άνοδο, ενώ νωρίτερα οι φοιτητές φώναζαν συνθήματα έξω από τον χώρο του πανεπιστημίου.

Τα όσα συνέβησαν τα τελευταία δύο 24ωρα έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, με τον νεοπροσλειφθέντα ειδικό φρουρό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Πειραιά, που σήκωσε το υπηρεσιακό του όπλο απέναντι στο αγριεμένο πλήθος των φοιτητών, οι οποίοι αντελήφθησαν την ιδιότητά του και επιτέθηκαν να τον λιντσάρουν, προβληματίζει έντονα την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Ανησυχία για το ενδεχόμενο να ανοίξει ένας νέος κύκλος «θερμών» επεισοδίων με φόντο την ΑΣΟΕΕ από τα χθεσινά γεγονότα και το σκηνικό με τον ειδικό φρουρό εκφράζουν οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ.

Μπορεί τα 70 άτομα που συγκεντρώθηκαν την Τρίτη έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο να είναι μικρός αριθμός, όμως, ίσως να αποτελέσουν την αρχή ενός καθημερινού ανταρτοπόλεμου με τις δυνάμεις των ΜΑΤ στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων δημιουργώντας εστίες έντασης.

Οι πληροφορίες λένε πως, αν χρειαστεί, οι αστυνομικές δυνάμεις θα μπουν στην ΑΣΟΕΕ ή σε οποιοδήποτε άλλο πανεπιστημιακό ίδρυμα, καθιστώντας σαφές πως η ΕΛ.ΑΣ. δεν θα ανεχτεί άλλες εστίες ανομίας. Την ίδια ώρα αυξάνονται οι περιπολίες, δόθηκαν εντολές στους αστυνομικούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ θα αξιολογείται καθημερινά η κατασταση.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: