ΑΠΘ: Εκπαίδευση δημοσιογράφων και φοιτητών στην επαλήθευση δημοσιογραφικού περιεχομένου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/01/2020 - 19:24 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Στις μεθόδους έρευνας και επαλήθευσης δημοσιογραφικού περιεχομένου θα εκπαιδευτούν για ένα διήμερο δημοσιογράφοι και φοιτητές Τμημάτων Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, που θα παρακολουθήσουν το πρώτο Εργαστήριο του νεοϊδρυθέντος Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Ψηφιακή Επικοινωνία, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου (10.00-17.00) και την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου (9.00-15.00), στην Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης. Διοργανώνεται σε συνεργασία με το Digital Forensic Lab του Atlantic Council, που θεωρείται ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και εξειδικευμένα Κέντρα, με αντικείμενο τα καινοτόμα ερευνητικά εργαλεία και τις μεθοδολογίες.

«Με τη δράση αυτή εγκαινιάζουμε σειρά από αντίστοιχες πρωτοβουλίες, που προωθούν την εκπαίδευση και την έρευνα στην ψηφιακή επικοινωνία τόσο στη χώρα μας όσο και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ Νίκος Παναγιώτου, διοργανωτής του Εργαστηρίου μαζί με τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του ίδιου Τμήματος, Χρήστο Φραγκονικολόπουλο.

Το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Ψηφιακή Επικοινωνία αποτελεί ένα εγχείρημα με βασικούς πυλώνες την έρευνα, την καινοτομία και την εκπαίδευση. Στόχος του είναι η δημιουργία εργαλείων και τεχνογνωσίας στον τομέα της ψηφιακής επικοινωνίας και η περαιτέρω κατάρτιση και εξειδίκευση στις προκλήσεις που αναδύονται στο πεδίο των Μέσων και της πληροφορίας.  • Το ipaidia.gr στο google news

    Τελευταίες Ειδήσεις

    Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020    • ideascentral

      europalso