Άνοιγμα σχολείων: .
Οι (τελευταίου 6μήνου), ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.
Σε ό,τι αφορά τους μαθητές άνω των 12 ετών, θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022 και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών, ανακοινώνει:

, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Οι (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Στο μεταξύ σε συνάντηση που είχε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με την ειδική επιτροπή λοιμωξιολόγων, εκφράστηκε η ανησυχία για το μειοψηφικό μεν αλλά όχι μικρό ποσοστό του 25% περίπου των εκπαιδευτικών που δεν έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, συζητήθηκαν και τα νέα τα οποία θα εφαρμοστούν από τη νέα χρονιά και αναμένονται αρχές του επόμενου μήνα.

Παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά στους μαθητές από 12 έως 17 ετών είναι πολύ χαμηλά (33.000 μαθητές ηλικίας 15-17 ετών και 5.000 περίπου ηλικίας 12-15), η περίπτωση των εκπαιδευτικών ανησυχεί περισσότερο το Υπουργείο Παιδείας, καθώς θα δημιουργήσει προβλήματα, όπως σημειώνουν ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας στο iPaidia.gr, και στην προσπάθεια για κάλυψη των κενών, σε περίπτωση που νοσήσουν εκπαιδευτικοί και κληθούν να τους καλύψουν αναπληρωτές.

Σε αυτή τη συνάντηση «κλείδωσε» η διαδικασία διενέργειας τεστ σε  και εκπαιδευτικούς  και μετά τις 20 Αυγούστου αναμένονται οι επόμενες, στις οποίες θα «κλειδώσουν» οι λεπτομέρειες για τα νέα πρωτόκολλα, τα οποία αναμένεται να είναι πιο ελαστικά όσον αφορά την αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας σε περίπτωση κρούσματος.

Προς το τέλος του μήνα αναμένεται να υπάρχει και πιο καθαρή εικόνα της κατάστασης της , με τα μέχρι τώρα στοιχεία να είναι άκρως ανησυχητικά, καθώς τα κρούσματα είναι αυξημένα και ο αριθμός των διασωληνωμένων ανεβαίνει μέρα με τη μέρα.