Άνοιγμα σχολείων: Ποιά είναι η πιο πιθανή ημερομηνία – Ποιά θα ανοίξουν πρώτα

Άνοιγμα σχολείων: Ποιά είναι η πιο πιθανή ημερομηνία – Ποιά θα ανοίξουν πρώτα

: Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων έπειτα από το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ στα και αναμένεται να αποφασίσει για το άνοιγμα μερικών δραστηριοτήτων.

Εισιτήριο για την επαναλειτουργία τα

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ σήμερα το πρωί επανέλαβε πως προτεραιότητα έχει το άνοιγμα των .

«Παραμένει προτεραιότητα το λιανεμπόριο και η επαναλειτουργία των λυκείων ελεγχόμενα. Θα δούμε από το μενού επιλογών αν μπορούμε να το αντέξουμε επιδημιολογικά. Το ήταν εξαρχής δραστηριότητα που λειτούργησε συντεταγμένα, κι αν γίνει με κανόνες δε θα έχει επιδημιολογική επιβάρυνση. Θα δώσει ανάσα στην οικονομία και θα είναι μια βαλβίδα εκτόνωσης» σημείωσε η κ. Πελώνη.

Σχετικά με αν θα ανοίξουν τα λύκεια την ερχόμενη Δευτέρα, ξεκαθάρισε ότι οι οποίες επαναλειτουργίες θα πρέπει να είναι σταδιακές και ελεγχόμενες. «Προφανώς δεν μπορούν να γίνουν όλα μαζί» σημείωσε.

Όπως αναφέρουν οι  μέχρι τώρα πληροφορίες σχεδόν αδύνατο θεωρείται το από Δευτέρα, καθώς οι ειδικοί δεν θα προκρίνουν σε καμία περίπτωση αυτό το μέτρο πριν φτάσουν στη χώρα μας τα self tests. Έτσι η 12η Απριλίου εξετάζεται ως ημερομηνία για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία και συγκεκριμένα το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Το «κλειδί» για να ανοίξουν τα σχολεία αναμένεται να είναι τα , τα οποία, όπως ήδη ανακοινώθηκε, θα είναι υποχρεωτικά για μια σειρά επαγγελμάτων και δραστηριοτήτων. Το υποχρεωτικό self testing που μπαίνει στις ζωές των μαθητών και των εκπαιδευτικών θα αποτελέσει μία μεγάλη δικλίδα ασφαλείας για το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

«Πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τα self test, τα οποία είναι ένα πρόσθετο συμπληρωματικό εργαλείο, μαζί με την τήρηση των μέτρων και το τείχος ανοσίας των εμβολίων», τόνισε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος σήμερα το πρωί.

Εκπαιδευτικοί για άνοιγμα σχολείων, εμβολιασμούς, self test: «Εμπαιγμός και σκοπιμότητες»

Lockdown – Δερμιτζάκης: Να ανοίξουν τα σχολεία

Άρση lockdown: Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση- Τα σενάρια για σχολεία, καταστήματα, εστίαση

 

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !