Άνοιγμα σχολείων – ανατροπή: Αλλάζουν τα σχέδια της κυβέρνησης

Άνοιγμα σχολείων – ανατροπή: Αλλάζουν τα σχέδια της κυβέρνησης

– «Φρένο» φαίνεται πως βάζει η αύξηση των στο άνοιγμα του , των και της  εστίασης. Αν και η πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να γίνει το άνοιγμα των καταστημάτων  στις 29 Μαρτίου, τα τελευταία δεδομένα «παγώνουν» τις σκέψεις για λειτουργία της αγοράς, τουλάχιστον για την επόμενη εβδομάδα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου θα εξεταστεί από τις αρχές Απριλίου. Αυτό σημαίνει πως η παράταση στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων θα «σπρώξει» για αργότερα και το και φυσικά της .

Η κυβέρνηση στο θέμα των σχολείων έχει θέσει ως προτεραιότητα το άνοιγμα των λυκείων, ενώ σε ό,τι αφορά την εστίαση η πρόθεση είναι να επαναλειτουργήσει με πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας πριν από το Πάσχα.

Αντίθετοι και οι ειδικοί στο άνοιγμα του

Αρνητικοί στο άνοιγμα δραστηριοτήτων και ειδικά της αγοράς εμφανίζονται και οι ειδικοί σε δηλώσεις τους. Ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων και αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Αθανάσιος Σκουτέλης, χαρακτήρισε χθες «εκτός πραγματικότητας» τις σκέψεις για άνοιγμα της αγοράς, υπό αυτές τις συνθήκες.

Από την πλευρά του, ο ομότιμος καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος, σχολίασε: «Να μη χάνουμε τη μεγάλη εικόνα, συζητώντας τα πιο δευτερεύοντα. Το κρίσιμο των καιρών είναι η δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία, που βρίσκονται σε οριακό σημείο. Η συζήτηση για το άνοιγμα της κοινωνίας εκπέμπει κατά κάποιο τρόπο το λάθος μήνυμα. Αυτό θα μπορεί να γίνει εφόσον συνδυαστεί με μέτρα και διαδικασίες που δεν ευνοούν τη διασπορά του ιού», είπε μιλώντας στο Mega.

«Αποφάσεις για το τι θα γίνει τον Απρίλιο δεν υπάρχουν ακόμα, από όσο γνωρίζω. Σχεδιάζουμε σύμφωνα με τα δεδομένα. Στα ακριβή μέτρα και στο πώς λειτουργούν, η επιτροπή δεν έχει εξειδίκευση. Το αν θα κλείσει ή θα ανοίξει η αλιεία, π.χ., είναι κυβερνητικό θέμα. Το τι προέχει να ανοίξει στην κοινωνία, προφανώς δεν είναι θέμα μιας ιατρικής επιτροπής. Δεν έχει αποφασιστεί κάτι για το λιανεμπόριο ακόμα. Θα σταθμιστούν τα δεδομένα. Είναι δύσκολο το άνοιγμά του και θα εξαρτηθεί από τις προτάσεις που θα γίνουν. Η ιατρική επιτροπή δεν μπορεί να προσδιορίσει τις λεπτομέρειες των μέτρων. Όλοι θέλουμε να ανοίξουμε. Θα εξαρτηθεί και από τα μέτρα που θα παρθούν μαζί με το άνοιγμα. Και για τα σχολεία συζητάμε» συνέχισε.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη εκτίμησε ότι με μείωση των κρουσμάτων σταδιακά μπορούν να ανοίξουν κάποια καταστήματα.

«Είναι προτιμότερο να ανοίξουμε κάποια καταστήματα, καφετέριες, να πηγαίνει ο κόσμος με μέτρα, παρά να πηγαίνει στα σπίτια και να έχουμε αυξημένη την ενδοοικογενειακή μετάδοση», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ποιά είναι η αλήθεια για τηλεκπαίδευση και συμβάσεις με την Cisco – Πότε ανοίγουν τα σχολεία

Εκπαιδευτικοί: «Εμείς, οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί, κρατάμε όρθιο το σχολείο»

Πελώνη: Προτεραιότητα το άνοιγμα σχολείων με ασφάλεια

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !