– Διαβάστε παρακάτω τι θα ισχύσει – Στο τραπέζι ο συνυπολογισμός της, λέει ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Οδυσσέας Ζώρας.

Αναλυτικότερα, νέα αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα φέρει μαζί της και σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Λύκειο στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, όπως περιέγραψε στο Action24 ο γ.γ. του υπουργείου Οδυσσέας Ζώρας.

«Ένα σοβαρό Εθνικό Απολυτήριο είναι το πλέον σημαντικό που μπορεί να συζητηθεί, μία σοβαρή βάση επιλογής και διαλογής, είναι ό,τι καταλληλότερο μπορεί να εφαρμοστεί», όπως υποστήριξε.Πρόκειται για κάτι που «πολλές χώρες του κόσμου το έχουν εφαρμόσει και στην Ευρώπη … το κυριότερο ευρωπαϊκό σύστημα που επικρατεί είναι ένα ισχυρό, δίκαιο και αντικειμενικό Εθνικό Απολυτήριο, νομίζω προς αυτή την κατεύθυνση θα πάει»

Ως προς τον χρόνο εφαρμογής του νέου συστήματος, ο κ. Ζώρας εκτίμησε ότι «ο μαθητής που θα πάει αυτή τη στιγμή στην Α΄ Λυκείου, θα πρέπει να ελπίζει ότι θα επιλεγεί για ανώτατες σπουδές με ένα πιο ορθό σύστημα, τουλάχιστον ως προς την επιλογή την επαγγελματική, την εκπαιδευτική και την μόρφωσή του».