Αλλαξε τις αλλαγές της Πάτρας ο Γαβρόγλου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/03/2019 - 10:17 | Author: Newsroom Ipaidia

Στο αρχικό του σχέδιο για απορρόφηση του από το , με ορισμένες διορθώσεις και τη δημιουργία ενός Γενικού Τμήματος, επέστρεψε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μετά τον ξεσηκωμό που υπήρξε.

Των Μαρίνας Ριζογιάννη, Δημήτρη Γιαννακόπουλου


Ερωτηθείς χθες από τη «Π» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, με σκοπό να παρουσιάσει την πρότασή του για το (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο) ο κ. απάντησε:

ΕΑΠ: Έρχονται νέες δραστηριότητες και τομείς -Το σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης

«Την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τη συνέργεια του Πανεπιστημίου Πατρών με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος» και πρόσθεσε:

«Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος δε θα καταργηθεί. Θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος 3-4 ετών, μέχρι να ολοκληρωθούν τα προγράμματα σπουδών στις σχολές του, καθώς η συνέργεια θα γίνει, όπως προβλέπεται από το πόρισμα της επιτροπής, με το Πανεπιστήμιο Πατρών» κι εξήγησε:

«Η συνέργεια μεταξύ Πανεπιστημίου Πατρών και ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας θα γίνει στη βάση της αρχιτεκτονικής που ακολουθήθηκε με το ΤΕΙ Ηπείρου και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η λειτουργία του οποίου ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2018, ενώ για ορισμένες σχολές σχετικές με το Πολυτεχνείο θα υιοθετηθεί το μοντέλο του πανεπιστημίου Θεσσαλίας».

Loading...


  • europalso   ideascentral