27-11-15 Επίσκεψη του ΥΦΥΠΠΕΘ Θεοδόση Πελεγρίνη σε Διαπολιτισμικά σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/11/2015 - 08:38 | Author: Newsroom Ipaidia

Δελτίο Τύπου

Ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την βελτίωση λειτουργίας των διαπολιτισμικών σχολείων, ύστερα από την επίσκεψη του στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο- Λύκειο Ελληνικού επισκέφθηκε το 87ο διαπολιτισμικό δημοτικό Βοτανικού προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα από το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου και να συνομιλήσει με τα παιδιά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κατά την επίσκεψη του στην τάξη του ολοήμερου σχολείου προσέφερε στα παιδιά βιβλία με παραμύθια τα οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες δέχτηκαν με ενθουσιασμό. Σχεδόν όλα τα παιδιά ζήτησαν να διαβάσουν αποσπάσματα από το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, επιθυμία που πραγματοποιήθηκε για ορισμένα μόνο από τα παιδιά λόγω του περιορισμένου χρόνου.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός με υπηρεσιακούς παράγοντες συζήτησαν με τον διευθυντή και τους δασκάλους τα ιδιαίτερα προβλήματα αυτού του σχολείου καθώς και γενικότερα τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο θεσμός του διαπολιτισμικού σχολείου.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Θεοδόσης Πελεγρίν

ης δήλωσε μεταξύ άλλων «ο θεσμός του διαπολιτισμικού σχολείου, ειδικά στις σημερινές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από τη ροή προσφύγων και μεταναστών εξαιτίας των πολέμων στη Μέση Ανατολή, είναι εθνική ανάγκη και πανανθρώπινο αίτημα να συνεχιστεί. Το θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε για τα σχολεία αυτά το 1996 πρέπει να συμπληρωθεί και να αναμορφωθεί κάτω από το βάρος των νέων δεδομένων της κοινωνίας μας. Το έργο αυτό ήδη έχει ξεκινήσει με τους θεσμικούς παράγοντες του υπουργείου, το ΙΕΠ και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης και επιστήμονες με γνωστικό αντικείμενο συναφές προς το ζητούμενο. Οι επισκέψεις μου αυτές στα διαπολιτισμικά σχολεία θα συνεχιστούν έτσι ώστε το θεσμικό πλαίσιο που θα διαμορφωθεί να μην είναι απλώς ένα αραβούργημα που μπορεί κανείς να το θαυμάζει για την σύλληψη του αλλά να ανταποκρίνεται συγχρόνως στις επιτακτικές ανάγκες του καιρού μας».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

image002image003

Loading...
  • thessalias

    ideascentral

    europalso