27-05-14 Συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στον Real FM και στο δημοσιογράφο …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/05/2014 - 14:14 | Author: Newsroom Ipaidia

Δελτίο Τύπου

Συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στον Real FM και στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου

O ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μεγάλος ηττημένος

Ο μεγάλος ηττημένος αυτών των εκλογών είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και θα σας το εξηγήσω γιατί. Να θυμίσω μόνο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε δημοψηφισματικό χαρακτήρα σ’ αυτές τις εκλογές. Είναι εκλογές που κατά τεκμήριο, η ψήφος είναι πιο χαλαρή, και αν δείτε το χρόνο στον οποίον διεξάγονται αυτές οι εκλογές, το συμπέρασμα είναι καταλυτικό: Μετά από πέντε χρόνια ύφεσης και δύο χρόνια επώδυνων μέτρων που αναγκάστηκε και πήρε η Κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπερβεί ούτε κατά μία ψήφο τα ποσοστά τα οποία πήρε στις Βουλευτικές Εκλογές. Αυτό για μένα είναι αποτυχία. Και γι’ αυτό βλέπετε ότι εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σήκωσε τόσο πολύ τους τόνους. Και νομίζω ότι το κάνει για εσωκομματικούς λόγους. Γιατί αλλού βάλανε τον πήχη και αλλού τους ήρθανε τα πράγματα. Η αξιωματική αντιπολίτευση έδωσε ένα δημοψηφισματικό, πολωτικό χαρακτήρα και δεν κατόρθωσε να ανεβάσει τα ποσοστά. Εξάλλου στην Περιφέρεια Αττικής, για την οποία επαίρονται, η Ν.Δ πότε δεν είχε την υπερνομαρχία, παρά μόνο την εποχή που είχε τεθεί επικεφαλής ο αείμνηστος Κατριβάνος. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση πρέπει να βγάλει -και έχει βγάλει- τα συμπεράσματά της, έχει λάβει τα μηνύματά της και θα στραφεί με εντατικούς ρυθμούς προς ένα πιο κοινωνικό πρόσωπο.

Ο Πρωθυπουργός βγαίνει ενισχυμένος

Ο Πρωθυπουργός βγαίνει ενισχυμένος από την εκλογική διαδικασία. Αυτή την στιγμή, η Βουλή έχει την δυνατότητα να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τα δύο χρόνια αυτά ήταν τα πιο επώδυνα αλλά μπήκαν τα θεμέλια για να βγούμε από την κρίση. Τα επόμενα δύο χρόνια θα προχωρήσουμε με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Το συνολικό «ταμείο» θα το κάνουμε στο τέλος της τετραετίας. Η Κυβέρνηση συνολικά σταθεροποιείται.

Άλλαξαν πολλά σε 2 χρόνια

Γνωρίζουν οι πολίτες ότι τα δύο χρόνια αυτά, έγιναν πάρα πολλά πράγματα. Θυμηθείτε πρόσφατα το βιβλίο του Γκάιτνερ, για την κρίση στις Κάννες. Η έξοδος από την ευρωζώνη ήτανε πράγματι ένα ρεαλιστικό ενδεχόμενο και μάλιστα προς παραδειγματισμό. Αυτό, όχι μόνο απεφεύχθη αλλά σήμερα κανείς δεν μιλάει γι’ αυτό. Σήμερα μιλάνε όλοι για τον θεαματικό τρόπο με τον οποίον άλλαξαν τα πράγματα μέσα σε δύο χρόνια.

Η μήτρα της πολιτικής είναι οι τοπικές κοινωνίες

Θα σας θυμίσω ότι ο περίφημος πρόεδρος της Αμερικανικής γερουσίας ΤipΟ’Neillέλεγε ότι «μήτρα της πολιτικής είναι οι τοπικές κοινωνίες» – allpoliticsislocal-. Στις δημοτικές εκλογές, στις τοπικές εκλογές επικρατούν πολλές φορές αλλά χαρακτηριστικά γνωρίσματα και αλλά κριτήρια. Όταν αθροίζονται πολλές δυνάμεις οι οποίες υπόσχονται μια υπέρβαση, κάτι καλύτερο για μια πόλη, ο κάθε πολίτης δεν μπορεί αυτό να το παραγνωρίσει, ενώ δε πρέπει να ξεχνάμε πως σε πολλές πόλεις δεν είχαμε δώσει κομματικά χρίσματα. Όλο αυτό απελευθέρωσε παρά πολλούς να προκρίνουν ένα υπερκομματικό, πολυσυλλεκτικό, ανανεωτικό ψηφοδέλτιο.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...


  • europalso

    ideascentral