«24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία 18/02 – Απεργιακή συγκέντρωση 10.30 πμ στη Νομαρχία»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/02/2020 - 18:22 | Author: Newsroom Ipaidia
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Χαιρετίζουμε τα δεκάδες εκπαιδευτικά σωματεία, τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ, που το προηγούμενο διάστημα οργάνωσαν τον αγώνα για να αποκρούσουν τους σχεδιασμούς κυβέρνησης – κεφαλαίου στην Παιδεία και στην Κοινωνική Ασφάλιση. Τώρα είναι ώρα να δυναμώσει η οργάνωση, ο αγώνας για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας αξίζουν!

ΕΛΜΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Λεφτά για Παιδεία και Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!
Η επίθεση σε κάθε κοινωνική κατάκτηση των εργαζομένων βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ τα τύμπανα πολέμου ηχούν ολοένα και δυνατότερα. Οι ανησυχητικές εξελίξεις στο Ιράν και τη Λιβύη, συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο αποκαλύπτουν πως η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στο βούρκο των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων μόνο κινδύνους δημιουργεί στους λαούς. Την ίδια στιγμή που οξύνονται οι ενεργειακοί ανταγωνισμοί (αγωγός EastMed), καθημερινά σημειώνονται θάνατοι λόγω της «ενεργειακής φτώχειας», της αδυναμίας που έχουν οι εργαζόμενοι να ζεστάνουν τα σπίτια τους! Συνεχίζουμε την κοινή δράση των Σωματείων μας μαζί με τα συνδικάτα Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τις Ενώσεις των ΕΒΕ, την ΕΕΔΥΕ, την ΟΓΕ και άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος ενάντια στην κατάπτυστη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις Βάσεις, ενάντια στην συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.
Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση!
Η κυβέρνηση της ΝΔ αμέσως μετά τις περικοπές που ψήφισε στον Κρατικό Προϋπολογισμό ύψους 220 εκ. ευρώ σε κύριες και επικουρικές συντάξεις για το 2020, όχι μόνο δεν κατάργησε τον νόμο Κατρούγκαλου, όπως κάλπικα υπόσχονταν προεκλογικά, αλλά με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή τον εφαρμόζει πλήρως και τον θωρακίζει νομικά παραπέρα για να ενταφιάσει και τις δικαστικές διεκδικήσεις.


  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: