22-07-14 Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Χαροκόπειο …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/07/2014 - 17:45 | Author: Newsroom Ipaidia

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο όπου συναντήθηκε με τον Πρύτανη κ.Δημοσθένη Σ.

Αναγνωστόπουλο

Ο υπουργός ενημερώθηκε για τα προγράμματα σπουδών, τις πρωτοβουλίες και δράσεις του Ιδρύματος καθώς και για τα προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει. Ακόμα, ενημερώθηκε για το πρωτοποριακό πρόγραμμα «ΕΥ ΖΗΝ», την εθνική δράση υγείας για τη ζωή των νέων όπου συμμετείχαν έως τώρα περισσότεροι από 355.000 μαθητές από όλη τη χώρα.
Ο Πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε :
«H επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου, σήμερα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, καταδεικνύει το ενδιαφέρον του για τα Πανεπιστήμια της χώρας και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Πανεπιστήμιό μας.
Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις ακαδημαϊκές επιδόσεις, το όραμα και τη στρατηγική ανάπτυξης του Ιδρύματός μας. Ταυτόχρονα, συζητήσαμε για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα όλα τα Ιδρύματα, όπως ο δραστικός περιορισμός του προσωπικού των Ιδρυμάτων και των οικονομικών τους πόρων.
Τα Πανεπιστήμια σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, χρειάζονται την στήριξη της Πολιτείας τόσο ηθικά όσο και έμπρακτα, καθώς και την αναγνώριση του έργου που επιτελούν.
Διαπιστώνουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι ο Υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, όχι μόνο έχει γνώση των εις βάθος ζητημάτων αυτών αλλά και προτίθεται να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την αντιμετώπισή τους».

Οι φωτογραφίες είναι από τη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου και τον Πρύτανη του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου κ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

rsz photo 1

Loading...
  • europalso

    ideascentral