14-01-16 Συνάντηση Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ.Ν.Φίλη με αντιπροσωπεία της Διαρκούς Συνόδου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/01/2016 - 18:14 | Author: Newsroom Ipaidia

Αντιπροσωπεία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αποτελούμενη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ.Ιερόθεο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ.Σεραφείμ και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ.Θεολόγο έγινε δεκτή από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ.Ν.Φίλη, κατόπιν αιτήματος της Δ.Ι.Σ., για να κατατεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο η απόφαση της Δ.Ι.Σ.

και η εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ.Ιεροθέου σχετικά με το Μάθημα των Θρησκευτικών.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τα μέλη της Αντιπροσωπείας και ενημέρωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει ξεκινήσει τον εθνικό διάλογο για τη συνολική αναμόρφωση του σχολείου, της στοχοθεσίας και των μαθημάτων του. Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, κ.Γ.Κουζέλης διευκρίνισε ότι ειδικότερα για το Μάθημα των Θρησκευτικών, έχει συσταθεί ειδική επιτροπή του Ινστιτούτου η οποία έχει την ευθύνη του διαλόγου για τα θέματα που επιθυμεί να θέσει η Εκκλησία.

Ο Υπουργός Παιδείας παρέδωσε την απόφαση της Δ.Ι.Σ., την εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ.Ιεροθέου αλλά και παλαιότερα κείμενα που αφορούν το Μάθημα των Θρησκευτικών (Εισήγηση Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ.Ανθίμου, Εισήγηση Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ.Χρυσοστόμου, Απόφαση της Δ.Ι.Σ. της 5/11/2012) στον Πρόεδρο του Ι.Ε.Π. ώστε να αποτελέσουν αντικείμενο εξέτασης και συζήτησης στις εργασίες της ειδικής επιτροπής για το Μάθημα των Θρησκευτικών.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: