10-12-14 Εκδηλώσεις για τον έλεγχο του καπνίσματος «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/12/2014 - 14:02 | Author: Newsroom Ipaidia

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Εκδηλώσεις για τον έλεγχο του καπνίσματος «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ»

Με μεγάλη εκδήλωση για τα παιδιά ολοκληρώθηκε το 5ο πανελλήνιο Συνέδριο για τον έλεγχο του καπνίσματος «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ» που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ )στο πλαίσιο του προγράμματος HEARTII.

Την Δευτέρα και Τρίτη 8 και 9 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου στο αμφιθέατρο του ΙΙΒΕΑΑ οι οποίες περιλάμβαναν επιστημονικές συζητήσεις και ανακοινώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί στον Ελληνικό χώρο για την πρόληψη του καπνίσματος στην σχολική ηλικία.

Σήμερα Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, η μέρα ήταν αφιερωμένη αποκλειστικά στην μαθητική κοινότητα και περιλάμβανε εκδηλώσεις στο Αμφιθέατρο Jaqueline de Romilly του Υπουργείου Παιδείας καθώς και Πολιτιστικό και Συνεδριακό κέντρο ΔΑΙΣ στον παράδεισο Αμαρούσιου. Στην εκδήλωση στο Υ.ΠΑΙΘ, η οποία έγινε παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Α. Λοβέρδου, του Υφυπουργού Παιδείας, Α. Δερμεντζόπουλου της Υφυπουργού Υγείας Κ. Παπακώστα και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γ. Ανδριανού και εκατοντάδων μαθητών βραβεύτηκαν οι καλύτερες καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών που έλαβαν μέρος στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον έλεγχο του Καπνίσματος, ενώ παρουσιάστηκαν και θεατρικά δρώμενα από τους ίδιους τους μαθητές με θέμα πάντοτε την πρόληψη του καπνίσματος.

Το όλο πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, εντάσσεται στο πλαίσιο της επιστημονικής συνεργασίας του Προγράμματος HEART II με το Κοινωνικό Σχολείου του Υπουργείου Παιδείας και οργανωτικά υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τον ΟΚΑΝΑ και το Εuropean Network for Smoking and Tobacco Prevention.

Ο Υ.ΠΑΙ.Θ. Α. Λοβέρδος απευθυνόμενος στους μαθητές τόνισε: «Θέλουμε σιγά, σιγά τα παιδιά του δημοτικού κυρίως όταν τελειώνουν τη δουλειά στο σχολείο, στο σπίτι να μην έχουν πολύ δουλειά και η τσάντα με την οποία πάνε και έρχονται από το σχολείο να μην είναι τόσο βαριά. Θέλουμε όχι μόνο να γίνετε καλοί μαθητές, αλλά να γίνετε και καλοί πολίτες. Να με θυμάστε μία φράση. Η δουλειά που κάνετε στο σχολείο λέγεται εκπαίδευση. Αυτό που θέλουμε να γίνει είναι να αποκτήσετε παιδεία, που είναι κάτι πιο σοβαρό και μεγάλο. Παιδεία σημαίνει καλός πολίτης. Καλός πολίτης σημαίνει αυτός που προσέχει και κάνει λίγο αθλητισμό, αυτός που προσέχει το σώμα του και τον εαυτό του και δεν καπνίζει. Και όταν καπνίζουν στο αυτοκίνητο οι γονείς του ή στο σαλόνι του σπιτιού, τους κάνει παρατήρηση».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γ. Ανδριανός στην ομιλία του σημείωσε: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που βραβεύονται σήμερα. Στέλνετε ένα δυνατό μήνυμα κατά του καπνίσματος και ταυτόχρονα υπέρ της υγιεινής ζωής. Θέλω να σας ζητήσω μια χάρη: αυτό το μήνυμα, να το θυμάστε σε όλη σας τη ζωή. Και να θυμάστε ταυτόχρονα πως το να ξεκινήσει ένας άνθρωπος το κάπνισμα, ή οποιαδήποτε άλλη εθιστική ουσία, είναι από τις χειρότερες αποφάσεις που μπορεί να πάρει κανείς στη ζωή του. Κρατήστε λοιπόν στο μυαλό και την καρδιά σας αυτή την μέρα. Και μην ενδώσετε ποτέ στη βλακεία που λέγεται κάπνισμα.

Εμείς, οι μεγαλύτεροι έχουμε το χρέος να σας βοηθάμε να γεμίσετε τη ζωή σας με καλές συνήθειες, ώστε οι κακές να μη βρίσκουν χώρο να τρυπώσουν. Και μια από αυτές τις καλές συνήθειες είναι και η άθληση και ο αθλητισμός.Είμαστε λοιπόν μαζί σας. Να μας ζητάτε αυτά που δικαιούστε, και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθούμε με τα μέσα που διαθέτουμε να σας δίνουμε το καλύτερο. Καλή συνέχεια λοιπόν στα μαθήματά σας και στον αγώνα κατά του καπνίσματος».

Για το δελτίο τύπου πατήστε εδώ.

1179294

IMG 00000742

IMG 00000749  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: