Τι αλλάζει στο βιβλιάριο υγείας – Πώς γίνεται η ταυτοποίηση ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

ΥΓΕΙΑ 🕔08/04/2019 - 12:35 | Author: Newsroom Ipaidia

Τέλος εποχής για το γνωστό σε όλους μας ! Συγκεκριμένα, το έντυπο των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, των συνταξιούχων και των μελών οικογένειάς τους καταργήθηκε, όπως αναμενόταν εδώ και καιρό, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν.4603/2019 (ΦΕΚ 48/Α/14-3-2019).

Με τον τρόπο αυτό, τα παλαιά έντυπα βιβλιάρια υγείας περνούν στην ιστορία, μετά την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και είναι σε ισχύ από τις 14 Μαρτίου 2019. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως θα χρειαστεί ,και μία περίοδος… προσαρμογής μέχρι να καταργηθούν πλήρως τα βιβλιάρια, καθώς ο ΕΟΠΥΥ τα είχε επαναφέρει με απόφασή του τον Φεβρουάριο…

Πώς γίνεται πλέον η ταυτοποίηση των ασφαλισμένων του ; Η ταυτοποίηση των ασφαλισμένων κατά την εισαγωγή τους σε νοσηλευτικό ίδρυμα, όπως κρατικό νοσοκομείο, ιδιωτική κλινική, ΚΑΑ, ΜΧΑ, θα πιστοποιείται με οποιοδήποτε νομιμοποιητικό δημόσιο έγγραφο (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο κ.α.).

Σταδιακά η πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας προκειμένου να καλύπτονται οι παροχές σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ και οι παροχές σε χρήμα από τον κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών του θα γίνεται με τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (), ενώ οι δικαιούχοι θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα προκειμένου να γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων.

Ειδικά για τους ασφαλισμένους οι οποίοι λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους, από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, προβλέπεται η διατήρηση των βιβλιαρίων για την αναγραφή οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικής με την παροχή αυτή.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: