Τα έξι πιο… τρελά πράγματα που δεν γνωρίζατε για το Facebook!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔13/05/2016 - 23:00 | Author: Newsroom Ipaidia
Ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ, με το πνευματικό τέκνο που παρουσίασε στον κόσμο μας στις 4 Φεβρουαρίου του 2004, τον άλλαξε μια για πάντα!
Και συνεχίζει να τον αλλάζει καθημερινά παρεμβαίνοντας στις καθημερινές μας συνήθειες, αλλά και στην ίδια την ανθρώπινη υπόσταση.

AdTech Ad

Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ακόμα δεν έχουμε δει… τίποτα, αφού το χειμαρρώδες φαινόμενο Facebook, ίσως και να βρίσκεται ακόμα στην αρχή!
Και πώς όχι, όταν το μέσο αυτό κοινωνικής δικτύωσης έχει τέτοια δύναμη που θα μπορούσε να ανατρέψει οτιδήποτε δεδομένο ανά πάσα στιγμή! Πώς; Σύμφωνα με τους δισεκατομμύρια χρήστες τους, τα 2/3 από αυτούς ενημερώνονται μόνο μέσω του Facebook…
Και όχι μόνο αυτό, αλλά η κυριαρχία του Facebook πάνω στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική πραγματικότητα ολόκληρου του πλανήτη, δεν θα μπορούσε να καθρεφτίζεται καλύτερα σε αυτές τις έξι απίστευτες αλήθειες:
1. Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται ενεργοί στο Facebook μέσα σε μία ημέρα.
Και αν δεν αντιληφθήκατε το νούμερο, σας ενημερώνουμε ότι αντιπροσωπεύει περίπου το ένα έβδομο των ανθρώπων του πλανήτη! Το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ανθρώπων στην Ιστορία, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, έσπασε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2015 και έκτοτε καταρρίπτεται συνεχώς.
2. Κοιτάζουμε το Facebook πιο συχνά από την Βίβλο
Παράλληλα, μόνο το 37% των Αμερικανών υποστηρίζουν ότι ρίχνουν μια ματιά στη Βίβλο κάθε εβδομάδα, την ίδια στιγμή που το 56% μπαίνει στην σελίδα του στο Facebook τουλάχιστον μία φορά στο ίδιο διάστημα…
3. Πάνω από ένας στους τέσσερις χρήστες χρησιμοποιεί το Facebook στην τουαλέτα
Τι και αν είναι… επικίνδυνο να παίρνετε κινητά και τάμπλετες στην τουαλέτα, φαίνεται πως ακόμα και ο βασιλιάς πάει σε αυτή συνδεδεμένος στο Facebook.
Tα ποσοστά διαφέρουν από χώρα σε χώρα, ωστόσο ενδεικτικό είναι πως στις ΗΠΑ η χρήση του Facebook στην τουαλέτα είναι ακόμα πιο διαδεδομένη, με τρεις στους τέσσερις να προτιμούν διαδικτυακή παρέα στο… μέρος.
4. Όση ώρα ξοδεύουμε στο Facebook, αφιερώνουμε και στην προσωπική μας υγιεινή!
Έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε ότι ο μέσος Αμερικανός ξοδεύει κατά μέσο όρο 40 λεπτά την ημέρα στο Facebook. Την ίδια ακριβώς ώρα που ξοδεύει για την καθημερινή φροντίδα του…
5. Πάνω από ένας στους 10 χρήστες τσεκάρουν το Facebook αν ξυπνήσουν μέσα στη νύχτα
Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς που συμμετείχαν στην έρευνα, εκμυστηρεύτηκαν ότι το πρώτο πράγμα που κάνουν μόλις ξυπνήσουν είναι τσεκάρουν το Facebook (και το Twitter). Παράλληλα, πάνω από 1 στους 10 (και 1 στους πέντε σε ηλικίες κάτω των 25 ετών) τσεκάρουν το FB αν ξυπνήσουν μέσα στη νύχτα.
6. Facebook και στην τρίτη ηλικία
Σύμφωνα με τα στατιστικά του Facebook, στις χώρες με αναπτυγμένο το Διαδίκτυο, πάνω από τους μισούς ανθρώπους άνω των 65 ετών έχουν ενεργή συμμετοχή στo site. Το ποσοστό ανεβαίνει μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς τα τελευταία δύο-τρία χρόνια…

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso