Ποιοί θα πληρώνουν για χρήση των social media – Πλέον και στην Ελλάδα οι χρήστες Facebook και Instagram καλούνται να πληρώνουν συνδρομή 9,99 ευρώ τον μήνα αν δεν θέλουν να «βομβαρδίζονται» από διαφημίσεις στις πλατφόρμες της Meta. Όσοι θέλουν, μπορούν πλέον να πληρώνουν συνδρομή στη Meta.

Αναλυτικότερα, έτσι έγινε διαθέσιμη και στην Ελλάδα – προαιρετικά – η επιλογή της συνδρομής με 9,99 ευρώ τον μήνα για όποιον δεν θέλει τα δεδομένα του να χρησιμοποιούνται για διαφημίσεις. Η συνδρομή αφαιρεί όλες τις διαφημίσεις και στα δύο κοινωνικά δίκτυα.

Αυτή η επιλογή υπάρχει και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έρχεται σε συμμόρφωση με τους νέους κανόνες της ΕΕ.

Η Meta στέλνει ειδοποίηση σε όλους τους χρήστες των δύο δικτύων για τις επιλογές που έχουν: Είτε για πρόσβαση δωρεάν με τα δεδομένα τους να χρησιμοποιούνται για στοχευμένες διαφημίσεις ή να πληρώνουν συνδρομή για να μη βλέπουν διαφημίσεις.

Η πληρωμή ανέρχεται σε 9,99 ευρώ το μήνα για όσους κάνουν την καταβολή μέσω του browser. Αν κάποιος εγγραφεί μέσω της εφαρμογής σε iOS ή Android, η συνδρομή είναι 12,99 ευρώ τον μήνα λόγω των τελών που επιβάλει η Apple και η Google.

Σημειώνεται ότι αρχικά η συνδρομή υποστηρίζει linked accounts. Δηλαδή, τη σύνδεση που μπορεί να κάνει κάποιος μεταξύ του Facebook και του Instagram. Αλλά έπεται συνέχεια: Από την 1η Μαρτίου 2024 κάθε συνδεδεμένος λογαριασμός θα απαιτεί επιπλέον 6 ευρώ (μέσω browser) ή επιπλέον 8 ευρώ (μέσω εφαρμογής).