Δεν θα πιστέψετε τι μπορεί να χωρέσει μέσα σε μόλις 18 τμ σπίτι! [video]

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/06/2014 - 11:50 | Author: Newsroom Ipaidia

Όνειρό σου είναι να έχεις ένα σπίτι μεγάλο και ευρύχωρο που να χωράει τα πάντα. Εσένα, τα πράγματά σου, τις ιδιοτροπίες σου και φυσικά την παρέα σου.

Τώρα τελείωσαν αυτά που ήξερες. Πλέον μπορείς να τα κάνει όλα σε ένα σπίτι μόλις 18 τ.μ…

Το «στρίμωγμα» στις μεγάλες πόλεις έκανε πολλούς αρχιτέκτονες τα τελευταία χρόνια να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους για το πώς πρέπει να είναι ένα σπίτι. Και καταλήγουμε στο σήμερα όπου η έννοια του ευρύχωρου χάνει το νόημα που μέχρι σήμερα ξέραμε. Σε αυτή τη λογική κινείται και το CityHome, ένα πρότζεκτ ερευνητών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).

Στόχος του σπιτιού αυτού είναι να χωρέσει τα πάντα σε μόλις 18 τμ. Το μυστικό, σύμφωνα με τους ίδιους, κρύβεται στην κεντρική κινούμενη μονάδα, η οποία παίζει τον ρόλο ενός «πολυεπίπλου», ικανού να μεταμορφωθεί σε υπνοδωμάτιο, γυμναστήριο, τραπεζαρία, σαλόνι, κουζίνα, ενώ παραχωρεί επιπλέον χώρο μεγαλώνοντας το μπάνιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται κάτι τέτοιο. Αυτό που ίσως κάνει το CityHome να διαφέρει από άλλες απόπειρες είναι το γεγονός ότι διαβάζει τις κινήσεις του χρήστη, μεταφράζοντάς τες σε εντολές. Έτσι μια κίνηση του χεριού αρκεί για να ξεδιπλωθεί το κρεβάτι ή να κάνει την εμφάνισή του ο πάγκος της κουζίνας ή να βγει το τραπέζι της τραπεζαρίας.

«Μια χειρονομία αρκεί για να μεταμορφώσει τον χώρο σε ένα άνετο υπνοδωμάτιο, ένα πλήρως εξοπλισμένο γραφείο, μια τραπεζαρία για έξι άτομα ή ένα άνετο σαλόνι» λένε οι ευρηματικοί ερευνητές. Το CityHome διαθέτει ακόμη ένα «έξυπνο» σύστημα φωτισμού, το οποίο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του χρήστη, ελέγχει τις κουρτίνες ή αλλάζει το χρώμα του φωτισμού ανάλογα με τη διάθεσή του.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso