Βρούτσης: Ενισχύουμε τον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ"

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔14/06/2020 - 19:07 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

"Με το μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης "", η πολιτεία συμβάλλει στην αναπλήρωση της ενδεχόμενης απώλειας του εισοδήματος του εργαζομένου (60%), που, στην τελική ανάλυση, μετά από εισφορές και φόρους, η αναπλήρωση για τον εργαζόμενο είναι 83,5% έως 100%" δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης , μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Όπως είπε, με τροπολογία, που κατατέθηκε, κατόπιν οδηγίας του ίδιου του πρωθυπουργού, ενισχύθηκε περαιτέρω ο μηχανισμός, με την κάλυψη του 60% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για το διάστημα κατά το οποίο ο εργαζόμενος δεν απασχολείται. "Αυτό θα ισχύσει από τις 15 Ιουνίου μέχρι και τις 31 Ιουλίου. Όμως, αφήνουμε ανοιχτό "παράθυρο" να επεκταθεί χρονικά" διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 526.051 εργαζόμενους-δικαιούχους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ήταν σε αναστολή τον Μάιο.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε επίσης ότι οι απονομές των συντάξεων δεν έχουν διακοπεί, αντίθετα, ενισχύονται. Υπογράμμισε δε ότι η ψηφιακή σύνταξη "ΑΤΛΑΣ" λειτουργεί ήδη πιλοτικά και θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες.

Ερωτηθείς για την ανεργία, ο κ. Βρούτσης απάντησε, μεταξύ άλλων: "Με τα μέτρα, που λάβαμε, αποφύγαμε το ισχυρό "κύμα" απολύσεων".

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: