: Τι είπε για το τέταρτο κύμα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο ΣΚΑΪ

«Το τέταρτο κύμα θα έρθει σίγουρα» είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Όπως είπε το κύμα αυτό «θα αφορά τους μη εμβολιασμένους ή τους ανοσοκατεσταλμένους που δε μπόρεσαν με το εμβόλιο να κάνουν πλήρη κάλυψη».

Αντίθετα όσον αφορά τους εμβολιασμένους ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα να νοσήσει σοβαρά κάποιος.

Στο πλαίσιο αυτό διευκρίνισε ότι το 55% των δεν είναι αρκετό για να λήξει για πάντα την πανδημία.

«Πρέπει να πάμε σε υψηλότερα νούμερα. Και πρέπει να πάμε μέσα στο καλοκαίρι. Γιατί αν το καλοκαίρι χρειαζόμαστε 70%, το Δεκέμβρη ή το Νοέμβρη θα χρειαζόμαστε 80-85%» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

«Αν δεν εμβολιάσουμε το ποσοστό που χρειάζεται για να μη βρίσκει ο ιός χώρο να μεταδίδεται, τα πιο μεταλλαγμένα στελέχη του ιού μπορούν να εισχωρήσουν» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Όπως τόνισε η ύφεση στα επιδημιολογικά στοιχεία όσον αφορά τον κορονοϊό «δεν πρέπει να είναι λόγος για να μην εμβολιαστούμε. Πρέπει να πετύχουμε το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα φτάσουμε το 70% ανοσίας».

Επικαλέστηκε, μάλιστα, το παράδειγμα του Ισραήλ όπου παρόλο που οι πλήρως εμβολιασμένοι έφτασαν στο 56% χτες, Τρίτη, είχαν μια μικρή έκρηξη κρουσμάτων πιθανώς από τη μετάλλαξη Δέλτα.