: Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σχολίασε το ποιοί θα χρειαστεί να κάνουν τρίτη δόση από τον Σεπτέμβριο.

Ποιοί θα κάνουν τρίτη δόση

Ο κ. Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επιβεβαίωσε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, χθες Τρίτη, αποφάσισε τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης στους ανοσοκατασταλμένους, σε ευπαθείς ομάδες και άτομα με προβλήματα υγείας.

Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για άτομα με σημαντική ανοσοκαταστολή:

Μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων
Μεταμόσχευση μυελού
Καρκινοπαθείς / Υπό χημειοθεραπεία
Νεφροπαθείς

Οι χορηγήσεις της «αναμνηστικής» δόσης θα ξεκινήσουν από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το ελάχιστο διάστημα που πρέπει να έχει μεσολαβήσει ανάμεσα στην χορήγηση της 2ης και της 3ης δόσης είναι 28 ημέρες.

Ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε πως εξετάζονται τα δεδομένα για να επεκταθεί η αναμνηστική δόση και στις υπόλοιπες ομάδες, καθώς και στους υγειονομικούς. Σχετικά με την πορεία των , ανέφερε πως με την επιστροφή του κόσμου από τις διακοπές κλείστηκαν 30.000 ραντεβού.

Στα ραντεβού υπερισχύουν οι μικρότερες ηλικίες, αλλά παρατηρείται μια διαστρωμάτωση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Τόνισε, δε, ότι είναι εφικτό να επιτευχθεί η ανοσία στα μέσα ή τέλη του Σεπτεμβρίου.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι να πειστεί ο κόσμος να Γι’ αυτό θα δημιουργηθεί ένα πλαίσιο τις επόμενες μέρες σχετικά με το πώς θα είναι η ζωή μας από το Σεπτέμβριο και μετά, επισημαίνοντας ότι τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα υπάρξει κορύφωση των .