Θ. Λιβάνιος: Ηλεκτρονική διακυβέρνηση για μείωση της διαφθοράς και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Θ. Λιβάνιος: Ηλεκτρονική διακυβέρνηση για μείωση της διαφθοράς και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Έμφαση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση των δημοσίων υπηρεσιών έδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης και εκλογών, Θοδωρής Λιβάνιος κατά τη συζήτηση του διϋπουργικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, επισημαίνοντας ότι είναι η καλύτερη διέξοδος για τη μείωση της διαφθοράς αλλά και την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο κ. Λιβάνιος χαρακτήρισε σημαντική τομή την ηλεκτρονική διασύνδεση του ΑΜΚΑ με το Μητρώο Πολιτών, αναγνωρίζοντας ότι προχώρησε από την προηγούμενη κυβέρνηση και επεσήμανε ότι «είναι η κινητήρια δύναμη τόσο για τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων υπηρεσιών όσο και για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αντέκρουσε τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, για πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης σε ότι αφορά τις νέες ρυθμίσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντιτείνοντας ότι «είναι ηλίου φαεινότερο ότι αν εφαρμοζόταν το σχέδιο Κλεισθένης που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση, θα είχε δημιουργηθεί το απόλυτο χάος στη διακυβέρνηση των δήμων και των Περιφερειών».

«Άκουσα φωνές από την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι καταργούμε τη λαϊκή νομιμοποίηση. Το αντίθετο κάνουμε αναβαθμίζοντας τους δήμους που μην ξεχνάμε ότι τα 10 χρόνια της κρίσης στήριξαν τη χώρα και ανέλαβαν δυσανάλογο φορτίο. Δίνουμε αποφασιστικές αρμοδιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», τόνισε ενώ απέρριψε και τις αιτιάσεις περί διορισμού των προέδρων στις κοινότητες και διάλυση τους, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να δούμε τις κοινότητες ως μικρές κυψέλες που θα βοηθούν τις τοπικές κοινωνίες και θα λύνουν προβλήματα».

«Άκουσα ότι διορίζουμε τον πρόεδρο της κοινότητας. Πρόεδρος θα είναι αυτός που πήρε τις περισσότερες ψήφους. Αυτό θα γίνεται. Που είναι το αντιδημοκρατικό;» σημείωσε ο κ. Λιβάνιος για να προσθέσει «αυτό που εμείς θέλουμε είναι ο δήμος να είναι κοντά στον δημότη του, να είναι συγκεκριμένος και να ενισχυθεί ο ρόλος του, μακριά από συναλλαγές και παζάρια», ανέφερε.

Κλείνοντας ο υφυπουργός Εσωτερικών, διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει διάλογος για να ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες κράτους, δήμων και Περιφερειών και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να δοθούν τα εργαλεία και οι πόροι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να μπορέσει να κάνει βήματα προς τα εμπρός προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !