: Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες,  αναμένεται να δοθεί και ανάσα στους , καθώς μετά την κατάργηση του προστίμου από τις 15 Απριλίου, για τους άνω των 60, έρχεται και η πρόσβασή τους στην εστίαση, αλλά και στα εμπορικά καταστήματα.

Πιο συγκεκριμένα, πιθανότατα από την Δευτέρα 2 Μαΐου δεν θα απαιτείται για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση, ενώ παράλληλα καταργούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Οι ανεμβολίαστοι οι όποιοι έως τώρα είχαν πρόσβαση μόνο σε κάποιους εξωτερικούς χώρους εστίασης με rapid test, θα αποκτήσουν ελεύθερη πρόσβαση.

Ο οδικός χάρτης σταδιακής κατάργησης όλων των μέτρων για τον κορονοϊό παρουσιάστηκε στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το επικρατέστερο σενάριο, τη Δευτέρα 2 Μαΐου δεν θα απαιτείται ή νόσησης για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται η χαλάρωση των μέτρων μπορεί να ξεκινήσει πριν το (Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου), καθώς το Μαξίμου επιθυμεί σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής σεζόν, αλλά και για να τονώσει εστίαση και λιανεμπόριο, που πλήττονται από την ακρίβεια.

Ταυτόχρονα προβλέπεται αν δεν αλλάξει κάτι ως τότε να σταματήσουν τα τεστ στα σχολεία και να παραμείνει μόνο ένα τεστ την εβδομάδα για τους εργαζόμενους σε εστίαση, καταστήματα τροφίμων και τουρισμό.

Απαντώντας στο εάν επίκειται η κατάργηση της μάσκας στους κλειστούς χώρους η ίδια διέψευσε ότι θα πετάξουμε σύντομα τις μάσκες σε σούπερ μάρκετ και κομμωτήρια εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων. «Τα δεδομένα δεν είναι καλά», τόνισε σχολιάζοντας τα σενάρια η Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί για να έχουμε μια καλή τουριστική περίοδο», διευκρίνισε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας και εστίασε ότι πρέπει να είμαστε προσεχτικοί για μην κολλήσουμε και να περάσουμε ένα καλό Πάσχα.