Σταθάκης: Όποιος μιλά για τέταρτο μνημόνιο είναι εκτός τόπου και χρόνου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔29/05/2018 - 08:36 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε σημερινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 είπε οτι η κυβέρνηση δεν συζητά κανένα νέο μνημόνιο αναφέροντας ότι «το μόνο κείμενο που έχει η κυβέρνηση στα χέρια της τον Αύγουστο του 2018 ειναι το αναπτυξιακό σχέδιο με τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων, που έχουν ξεκινήσει και δεν έχουν ολοκληρωθεί». Είπε, ακόμα, ότι «όποιος μιλά για τέταρτο μνημόνιο είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Ερωτηθείς για τη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου, απάντησε ότι η κυβέρνηση τα προηγούμενα δύο έτη έφερε υπεραπόδοση στα δημόσια οικονομικά «γιατί κάναμε συγκράτηση των δημοσίων δαπανών, αντίθετα από ό,τι ισχυρίζονται πολλοί, δημιουργώντας όμως χώρο για το κοινωνικό κράτος». Και πρόσθεσε ότι αυτή η υπεραπόδοση, η οποία, όπως είπε, «αν δεν υπήρχε, δεν θα μιλούσαμε τώρα για εξοδο απο το μνημόνιο, δίνει "αέρα" στις μελλοντικές κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις».

Είπε ότι τα μέτρα για τις συντάξεις και το αφορολόγητο μπήκαν απο το ΔΝΤ, όταν είχε βέτο στις διαπραγματεύσεις, και η ελληνική κυβέρνηση «για να λυθεί τότε το πρόβλημα, δεχθήκαμε υπό έναν όρο: επειδή πετύχαμε 3,5% πλεόνασμα, που το ΔΝΤ θεωρούσε ότι δεν θα το επιτυγχάναμε και ήθελε 1% "αέρα" του ΑΕΠ».

Loading...


  • europalso   ideascentral